Trädgård, hus och hem

Massugnen - Husets hjärta, Första resan - del 1
Följ med oss på en murningsresa in i massugnens hjärta, möjligheter och funktioner! Vi bygger en massiv värmekropp och dockar den till en befintlig gråstenskropp, där smarta kanaler, tegel och lera gör att vi både kan njuta av eldens sken, skicka värme in i andra rum, infoga tilluft utifrån, värma vatten, laga mat och baka i bakugn! Låter detta som något du vill ha hemma? Anmäl dig nu!

Kursledare
Johannes Riesterer är utbildad möbel- och inredningssnickare med möbelrenovering som specialitet och har rest och jobbat som snickare i hela världen, bland annat Texas, Australien och Nya Zeeland.
I Sverige utbildade han sig själv till lerbyggare, ett yrke som inte ens fanns då, för mer än 20 år sedan. Senare genomgick han utbildningen "Fachkraft Lehmbau", som den tyska föreningen "Dachverband Lehm" erbjuder. I Finland gick han mästerskolan i ugnsmurning.
Johannes kombinerar olika material och yrken i sitt arbete. Kombinationen av meningsfull byggnadsvård med sunt inomhusklimat är viktig för honom. Genom företaget Eld och Lera AB jobbar han med lera som byggmaterial, ugnsmurning, skorstensmurning och -renovering, samt byggnadssnickeri. Han undervisar skriver och håller föreläsningar. Därutöver är han engagerad i barn- och ungdomsarbete, mest i form av lek, äventyr och slöjd.

Bra att veta
Lunch och fika ingår i kursavgiften.

Kursen pågår i tre dagar:
Onsdag kl. 10 17
Torsdag kl. 10-17
Fredag kl 10-17

Behöver du övernattning i närheten, kontakta Helena på Orust Återbruk: 070-6638922, helena@orustaterbruk.se

Helgkursen arrangeras i samarbete med Slöjd & Byggnadsvård Nääs samt Orust Återbruk

Anmälningsinformation
Kursen startar vid 8 anmälda deltagare

Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

För anmälan eller mer information kontakta oss:
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900