Musik, teater

MILJÖKARNEVALEN ÄR TILL FÖR ALLA , barn såväl som vuxna och kommer att genomföras i fyra kommuner; Kungälv, Lilla Edet, Stenungsund och Tjörn mellan maj - september månader.
Hela samhället bjuds in att vara med; lokala föreningar, organisationer, företag, skolor, kommunala verksamheter, trossamfund, politiker och kulturaktörer mm.

Vi inviger festivalen Frivolt kl 12.00 på Gråskärsbadet. Mer information kommer angående rutten.
Evenemanget avslutas vid stora scenen.

Karnevalståget kommer att ljuda av kraftfulla rytmer och häftiga kreationer från havets miljö, en flera meter lång fisk som slingrar sig fram likt en kinesisk drake, maneter av gamla paraplyer och andra spännande kreationer som byggts av återbruksmaterial. Temat är; hav, vatten och vår miljö.

Förberedande arbete och träffar inför karnevalen genomförs med två träffar för alla som vill vara med men man kan också delta i karnevalen utan att ha varit med på träffarna.

Träff 1. Sjung och skapa för miljön med funkisar! (arr 73946 )
På den första träffen presenteras och tränas; ramsor och rytmer som ska framföras under karnevalståget samt de sånger som ska avsluta karnevalen i en gemensam allsång. Konstnärer från Röda Hjärtans Teater delar med sig av konkreta idéer och exempel på hur man kan komma igång och bygga egna fantasifulla och häftiga kreationer till karnevalståget av återbruksmaterial.

Träff 2. Eget skapande av återbruksmaterial - öppet för alla. (arr 73947)
Ta med dig eget återbruksmaterial och skapa häftiga kreationer som du kan bära i karnevalståget. Handledare från Kulturcentrum Väst bidrar med råd och tips hur du kan skapa och bygga fantasifulla kreationer av materialet du tar med dig: masker, instrument, dockor, fiskar mm. På plats finns: ståltråd, lim, snören, spik, häftpistoler och verktyg som du/ni kan använda. På den andra träffen repeteras också ramsor och sånger som ska framföras under Miljökarnevalen.

Datum, tid och plats:
Träff 1 - Mån 1/6, kl 17.30-19.00, Måndagsklubben, Kultur & fritidscentra, Häggvall, Höviksnäs
Träff 2 - Tor 2/7, kl 17.00-19.00, Delta - Skärhamn

Det är lätt att lamslås av klimathotet och tänka att det spelar ingen roll vad jag gör.
Välkomna att göra en insats för miljön och hållbar utveckling på ett annorlunda och roligt sätt!

För mer information:
Marie Lindblad 0735 34 29 68 eller marie@kulturcentrumvast.se
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900

Länkar
www.facebook.com/kulturcentrumvast
www.kulturcentrumvast.se

Arrangeras i samarbete med Kulturcentrum Väst och Tjörns kommun