Hantverk & konst

Kom och sjung och inspireras av återbruksskapande!

Kursinnehåll
En miljökarneval ska genomföras i fyra kommuner; Kungälv, Lilla Edet, Stenungsund och Tjörn mellan maj - september månader. Karnevalen avslutas med allsång på temat miljö och hållbar utveckling tillsammans med deltagare i karnevalståg, lokala musiker, körer osv.
Miljökarnevalen ska innehålla kraftfulla rytmer och spektakulära kreationer från havets miljö, en flera meter lång fisk som bäras av flera människor, likt en kinesisk drake och andra spännande kreationer.

Kursplan
I den första workshopen presenteras och tränas; ramsor och rytmer som ska framföras under karnevalståget samt de sånger som ska avsluta karnevalen i en gemensam allsång. Handledare från Röda Hjärtans teater delar med sig av konkreta idéer och exempel på hur man kan komma igång och bygga egna fantasifulla och häftiga kreationer till karnevalståget av återbruksmaterial.

Studiematerial
Finns material och mallar att arbeta med på plats!

Bra att veta
Miljökarnevalståget kommer att utformas efter de lokala föreningar och aktörer som medverkar i aktiviteten och kommer att se olika ut från kommun till kommun. Den grupp/aktör som medverkar i varje Miljökarnevalståg är Röda Hjärtans ensemble, initiativtagare till projektet.
Det är gratis att vara med!

Cirkeln arrangeras i samarbete med Kulturcentrum Väst och Stenungsunds kommun

Anmälningsinformation
Anmäl dig gärna här, så vet vi hur många det blir och hur många som behöver material!

Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.

För anmälan eller mer information kontakta oss:
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900