Trädgård, hus och hem

Covid-19

Vi följer noggrant utvecklingen av coronavirusets spridning i samhället. Vi utgår från Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar vår verksamhet efter rådande läge.
Detta kan komma att påverka starten (eller formen) för cirkeln.

Vill du bli småskalig producent av ekologiska grönsaker och bidra till en hållbar landsbygd? Vill du odla på hobbynivå men lära dig av de allra bästa?
Följ med till Asien i Spekeröd under odlingsåret 2021.

Under försommaren kommer fyra kurstillfällen hållas. Kostnad 480 kronor per tillfälle.

Tillfälle 4

Innehåll:
Exotisk odling - Thaiväxthuset
Vilda växter från hela världen
Bittermelon, citrongräs, ingefära, gurkmeja - växternas temperament

Sutip Austad är en fantastisk läromästare och en av Sveriges mest respekterade ekologiska odlare. Hon har i över 20 år odlad på sin gård i Spekeröd utanför Stenungsund. Genom samarbete med några av Sveriges bästa kockar har hon etablerat sig som en uppskattad odlare med stark karaktär och stenhård vilja.

Intresset för växter har följt Sutip genom livet, från uppväxtens tuffa år som barnslav i Thailand, i mötet med den svenska naturen och kulturen, till den egna gården på svenska västkusten. I odlingen har Sutip hittat både sitt levebröd och sin personliga harmoni.
Under sommarens kurstillfällen delar hon nu med sig av sin berättelse och odlingsfilosofi, och visar hur du kan odla spännande asiatiska grönsaker och kryddväxter som ingefära, citrongräs, bittermelon, koriander, chili, pak choi och malabarspenat. Det går utmärkt att skapa en prunkande asiatisk köksträdgård även i Sverige.
Sutip delar under årets delkurser sina kunskaper och tipsar om roliga och lättodlade växter. Vissa trivs bäst i växthus och andra fungerar fint på friland eller i kruka.