Hållbar utveckling

Vi får följa med musikern, författaren & tomatodlaren Stefan Sundström djupt ner i myllan där han lotsar oss genom Bokashi, biokol – och om hur bakterier kan användas för att lösa världens problem?


Vi är många som funderar på hur vi genom konkreta handlingar kan minska vår klimatpåverkan. En fenomenal – och dessutom väldigt enkel handling – är att börja bokashikompostera sitt matavfall.

”Ny forskning visar nämligen hur vi med de nyttiga bakteriernas hjälp kan producera mat och samtidigt dämpa klimatkatastrofen. Allt kan börja i ditt eget kök, med så lite som en hink och ett lock! Nyckeln ligger i kolet, och det är här Bokashin kommer in: en komposteringsmetod som både är fossilfri och understödjer hela den komplexa väv av liv som finns under våra fötter. Till skillnad från vanlig kompost kapslar Bokashi in koldioxid och låter det istället berika vår matjord – på så sätt får vi både oslagbara tomater och renare luft.”

Om detta och mycket mer därtill handlar Stefan Sundströms senaste bok – Stefans lilla svarta – och med dessa verktyg hoppas vi inspirera till ett rikare liv i (och åt) den Tjörnska myllan!

Förköp
Ingen föranmälan, fri entré.

Arrangeras i samarbete med
Omställning Tjörn. Aktiviteten utgör en del av projektet "Ett år i omställning" som finansieras av Leader Södra Bohuslän.

För mer information kontakta oss:
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900