Beteendevetenskap

spotlightORUST bjuder in till öppet forum
- för utveckling av östra Orust med kultur och hållbarhet som motor

Söndag 28 november 2021, klockan 10-13

Kulturhuset Kajutan i Henån,
alternativt digitalt via Zoom, då det här är ett hybridmöte av hög kvalitet

Anmälan på den här sidan eller till vast@sv.se eller 010-3300900. Ange namn, mail och om du deltar digitalt eller på plats.
Om du ska delta digitalt och anmäler dig på webben ska du även klicka i ”Jag tänker på miljön och vill få kallelser och fakturor via e-post istället för i brevlådan.”

Välkomna att samskapa och samtala om vad nätverket och föreningen spotlightORUST kan göra framöver. Försiktigt nyfikna såväl som väl insatta kan delta. Under mötet vill vi även bilda en grupp som för arbetet mot en aktiv medlemsförening vidare.

Nils Phillips från Röstånga kommer att berätta för oss hur de genom
social samverkan skapade nya möjligheter. Tillsammans gjorde de den lilla skånska byn till ett levande samhälle med konsthall, restaurang och bastu samt till en inspirerande förebild för landsbygdsutveckling.

We are Laja leder dagen, en innovations- och upplevelsebyrå med
erfarenhet av kulturdriven platsutveckling, utveckling av kulturella och
kreativa näringar och hejare på konferenser där man deltar såväl på plats som digitalt.

Björn Perborg och Niklas Robertsson ger en vibrafon– och klarinettupplevelse utöver det vanliga.
Det här blir ett riktigt trevligt söndagshäng. Ladda med egen helgfrukost hemma i soffan eller fika gratis på plats i Kulturhuset Kajutan.

Östra Orust är en levande, bubblande bygd och ett lysande besöksmål. Det vill vi ha mer av varje dag, året runt. Projektet Kultursystem Östra Orust gav oss spotlightORUST, BACKSTAGE Orust och testade nya initiativ. För att fortsätta den utvecklingen behöver vi en gemensam samverkansplattform. SpotlightORUST är tänkt att vara en förening för boende och verkande på östra Orust. Med gemensam energi får vi större möjlighet att vara en betydande röst gentemot beslutsfattare och besökare, stärka kommunikationen mellan oss på östra Orust,
utveckla mötesplatser och mycket mer därtill.

www.spotlightorust.se

Arrangörer är spotlightORUST och Studieförbundet Vuxenskolan med stöd från Västra Götalandsregionen, Kulturens Kapillärer, Orust kommun och Musikverket