Hantverk & konst

Kom och spinn ull med Solveig Larsen

Det är speciellt att skapa med sina egna händer, det inger lugn och stimulerar ens egna kreativitet. Människor har sysslat med hantverk i alla tider och det har varit avgörande för mänsklighetens utveckling. Studieförbundet Vuxenskolan arbetar för att föra vidare gamla traditioner och hålla de gamla hantverksteknikerna levande. Tillsammans med Bellas Hörna i Dingle erbjuder vi många olika inriktningar inom textilhantverk.

I Bellas Hörna, Dingle kan du prova på att spinna ditt egna garn från ull!
Tillsammans med Solveig Larsen går vi igenom grunderna för att spinna, dvs vi kardar ullen för att sedan spinna den till garn på slända och spinnrock. Ull för att spinna ingår i kursavgiften. Har du egen spinnrock du vill spinna på går det bra att ta med den så går Solveig igenom den för att se att den fungerar som den ska. Ta gärna med er egna kardor och sländor.

Under dagen behöver vi äta. Det finns en mikrovågsugn om man vill ta med mat för värmning, dessutom finns Ica Nära och 3 pizzerior i närheten.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 4 anmälda deltagare

Om inget datum är utsatt startar kursen så fort vi har tillräckligt många anmälda.
Anges datum är detta preliminärt och kan bli fram flyttat om vi behöver få in fler anmälningar.

Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

För anmälan eller mer information kontakta oss:
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900