Rakukurs på Tjörn

Rakukurs på Tjörn

Hantverk & konst

Keramik
Rakubränning är en urgammal japansk teknik att bränna keramik. Resultatet blir blankt skimrande, svart och ibland krackelerat mönster med en mängd olika skiftningar i glasyren, beroende på vilken glasyr man använder.

Kursinnehåll
Kursen omfattar 24 lektionstimmar. Du har möjlighet att själv välja, när du vill eller kan närvara dina första 16 timmar, mellan 09.00-15.00 varje dag. Vi har då genomgång och tillverkning av lerföremål. De övriga 8 timmarna använder vi till att bränna i en Rakuungn utomhus mellan 09.00-17.00, tidigast två veckor senare, vid bra väder. Den dagen bestäms tillsammans i gruppen.

Om du inte varit med på någon rakukurs tidigare är det viktigt att du är med på genomgång av rakuteknik, som kommer att vara vid några tillfällen i början av kursperioden.

Studiematerial
Kursavgiften är 1500 kr + materialkostnad och bränning beroende på förbrukning. Faktura skickas efter kursen.

Bra att veta
Rakubränningen sker utomhus i en rakuugn, vilket förutsätter bra väder. Kursen sker hemma hos ledaren Christina på Skotta Beatas hus, Toröd 4, 471 92 Klövedal.

Obs! Medtag egen lunchmat till dina tillverkningsdagar. På bränningsdagen har vi någon form av supé, där alla bidrar med något ätbart.

Anmälningsinformation
Anmälan sker till ledaren Christina Henricsson: christina.henricsson@telia.com eller telefon: 0730-65 04 39

Om inget datum är utsatt startar kursen så fort vi har tillräckligt många anmälda. Anges datum är detta preliminärt och kan bli framflyttat om vi behöver få in fler anmälningar. Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.

För mer information kontakta oss:
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900