Musik, teater

En musikalisk resa från de franska kvarteren i New Orleans till dansklubbarna i Harlem i New York

Second Line Jazzband bildades 1989, då de flesta medlemmar var tonåringar. Idag är fortfarande tre av bandets sex originalmedlemmar kvar. Ganska snabbt har Second Line etablerat sig som ett av Europas mest populära traditionella Jazzband och har spelat på klubbar och festivaler, radio och TV i Storbritannien (England, Skottland, Nordirland och Wales), Tyskland, Frankrike, Holland, Belgien, Schweiz, Lettland, Danmark, Finland, Norge och naturligtvis Sverige. På många ställen har bandet blivit absoluta publikfavoriter och slagit publikrekord gång på gång.

Second Line Jazzbands popularitet kanske beror på musikernas förmåga att växla stil, repertoar och musikaliska riktningar under en konsert, utan att allt för mycket tumma på de New Orleanska influenserna. Med en repertoar som spänner mellan Bunk Johnson och Kid Ory till Bob Dylan, via Louis Prima och Irving Berlin, blues och gospel, skapar dessa, ännu relativt unga musiker, en spänningskänsla som man sällan förknippar med musikformen.

Medverkande
Jesper Albrektsson - trumpet & sång
Niklas Carlsson - trombone & sång
Olof Skoog - saxofoner, klarinett & sång
Hampus Andersson - gitarr
Per Bach - kontrabas
Johan Horner - trummor

Föreställningens längd ca 2 tim (inkl 20 min paus)

Biljetter á 300 kr i förköp på www.kungalv.riksteatern.se/kungalv eller på Resekompaniet vid Nytorget. Med scenpass rabatt 50 kr. Ungdom upptill 20 år 100 kr. Serviceavgift ingår.

Arrangör Kungälvs Teaterförening i samarbete