Djur, natur & miljö, Mat & dryck, Trädgård, hus och hem

Varje yta är unik och bara fantasin sätter gränser för vad som är möjligt att odla på liten yta.
På en yta av 1161kvm som tidigare var kalhygge pågår en omvandling till självhushållning med grönsaksland, damm, fruktträd, bärbuskar och ankor, bin och hönshållning.

Föreläsningen visar exempel på hur du kan nyttja en liten odlingsyta på olika sätt, beroende på var och hur du bor och vad du vill uppnå med din odling. Möjlighet att ställa frågor till föreläsaren finns.

Angelica Lorentzon utbildar i odling genom permakulturdesign som är ett verktyg för att skapa hållbara miljöer genom att ta utgångspunkt i principerna för hur naturliga ekosystem fungerar. Från början står begreppet permakultur för "permanent agrikultur" men har mer och mer kommit att betyda permanent kultur i alla avseenden, sociala och ekonomiska såväl som ekologiska. Att designa ett system (det kan vara allt från en lägenhet, en villa eller en gård till ett helt samhälle eller en kommun) med hjälp av permakultur syftar till att inom systemet tillgodose alla mänskliga behov samtidigt som betingelserna för allt annat liv upprätthålls och förbättras.

Information och anmälan
Föredraget hålls via den digitala mötesplattformen Zoom. Länk för deltagande skickas efter din anmälan till den e-postadress du angivit.
Deltagaravgiften är 50 kronor, vilket betalas via Swish till nr 123 644 90 45. Skriv meddelandetext "77770".

Vårens digitala föreläsningar
Denna digitala föreläsning presenteras under temat "Sommarmat" 24-27 maj – en vecka med en föreläsning per kväll måndag-torsdag. Välkommen att delta!

För mer information kontakta oss:
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900