Djur, natur & miljö

Kom med och möt skogen med hela dig.

Skogsbad eller Shinrin-yoku är ett japanskt begrepp som betyder ungefär "att bada i skogen" eller "att ta in skogens atmosfär". Det är en väldokumenterad form av skogsterapi. Skogen är ett hjälpmedel till att må bättre psykiskt och fysiskt, för att finna lugn, känna sig återhämtad och samtidigt få mer kraft.

Det blir en vandring i lugnt tempo och med övningar som stimulerar sinnena. Låter hjärnan koppla av och naturen fylla dig och skapa lugn.

Bra att veta
Vandringen sker i lätt kuperad terräng, med lite stenar och rötter.

Vill du veta mer?
Kontakta Helena Sellering, 070-860 29 13

Ledare
Helena Sellering är utbildad naturguide på Linnéuniversitetet i Kalmar, utbildad och godkänd stadsguide i Alingsås samt utbildad friskvårdsguide. Helena har guidat i naturreservaten i Västra Götaland för Västkuststiftelsen sedan 2012. Helena var på väg i ni väggen för snart 20 år sedan och kunde då vända sin skuta bort från "väggen" till ett friskare och sundare liv själv genom att vara i naturen och göra just detta som kursen innehåller. Sedan dess har hon brunnit för att hjälpa andra att få del av samma bra läkning.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 5 anmälda deltagare
Startdatum är preliminärt och kan bli framflyttat om vi behöver få in fler anmälningar.

Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

För anmälan eller mer information kontakta oss:
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900

Covid-19 information Vi följer noggrant utvecklingen av coronavirusets spridning i samhället. Vi utgår från Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar vår verksamhet efter rådande läge.
Detta kan komma att påverka starten för cirkeln.