Kursen i saxofonspel riktar sig till både nybörjare och erfarna saxofonister. Kursen fokuserar på samspel och teknik. I en mindre grupp anpassas övningarna efter deltagarnas förkunskaper för att alla ska kunna utvecklas i sitt musicerande och på sitt instrument.

Kursledaren Biggi Vinkeloe har rötter i både Tyskland och Frankrike och ett stort intresse för olika kulturers musikaliska uttryck. Biggi är ett känt namn på den internationella jazzarenan. Som saxofonist, flöjtist och kompositör har hon över 20 utgivna album bakom sig. Men att hon mer än någon annan skulle ha musiken i blodet tror hon inte.
– Puls, rytm och melodi är grundläggande i musiken och kroppen är vårt främsta instrument. Så fort man öppnar munnen och säger något så skapas en melodi. Är vi flera så blir det polyfoni direkt. Musiken lever i oss, det gäller bara att locka fram den. Ett instrument, eller rösten, förstärker det som redan finns. Självklart måste man jobba hårt för att bemästra sitt instrument men grunden finns i oss alla.

Anmälningsinformation

Studiecirkeln startar vid 5 deltagare. Ta med egen saxofon.

Om inget datum är utsatt startar kursen så fort vi har tillräckligt många anmälda.
Anges datum är detta preliminärt och kan bli fram flyttat om vi behöver få in fler anmälningar.
Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

För anmälan eller mer information kontakta oss:

Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900