Hantverk & konst

Har du något att säga? Säg det med nål och tråd!
I kursen Stiches of Hope syr och broderar vi nutida tankar som får möta de äldres vackra dukhantverk. Vi lär oss några enkla broderistygn och sedan går vi loss på tyget med våra budskap. Kursen berör också vad som kan menas med ”Textil hållbarhet” idag.

Kom och brodera ut texten tillsammans med andra. Inga förkunskaper krävs! Har du en gammal duk från mormor som du vill uppgradera? Ta med den! Annars har vi ett litet förråd. Fika och broderigarn ingår.

Kursledare Annika Westlund arbetar som verksamhetsstöd och kulturutvecklare på Egnahemsfabrikens nyöppnade Folkateljé. Annika är sedan tidigare leg. lärare i bildämnet men har främst jobbat i slöjdsalens värld. Hon har också en MFA i Textil Konst/HDK och har tidigare varit verksam som konstnär. Som kursledare vill hon erbjuda kreativa, roliga och hållbara textila tekniker som bjuder in till att provas på!

Bra att veta
Kursen hålls utomhus / under väderskydd på grund av rådande pandemiläge. Antalet platser begränsat till fyra med utgångspunkt i tillgänglig vistelseyta.

Cirkeln arrangeras i samarbete med Egnahemsfabriken.

Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad. Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

För anmälan eller mer information kontakta oss:
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900