TRE® Tension, Stress & Trauma Release Exercise - Stresshantering

TRE® Tension, Stress & Trauma Release Exercise - Stresshantering

Hälsa & välbefinnande

TRE® - ett verktyg för personlig utveckling!


Kursinnehåll
TRE® kan ses som ett verktyg för självhjälp och personlig utveckling, som ett hjälpmedel för individens självreglering av stress och psykofysiska spänningar. När kroppen utsätts för stress spänns våra muskler. Det TRE® är ute efter är att få igång en naturlig mekanism ”vibration i kroppen” för att lätta på spänningen.

TRE® Tension, Stress & Trauma Release Exercise är en övningsserie skapad av traumatologen, forskaren och kroppspsykoterapeuten David Berceli. TRE® syftar till att lösa upp djupa muskulära spänningar som orsakas av trauma eller ihållande stress.

TRE® aktiverar nervsystemets naturliga funktion för stressreglering. När det sker skapas en neurogen skakning eller lätt vibration i kroppen. När vi stressar under en längre tid och när kroppen utsätts för stress/trauma spänns våra muskler. Skakningen hjälper till att lösa upp spänningar i psoas-musklerna. Psoas, som tillhör stressmuskulaturen, är våra flykt och kampmuskler.

TRE® består av en serie med 7 olika fysiska positioner. Berceli har inspirerats från bl.a. yoga, tai chi, qigong och kroppspsykoterapi. Övningsserien är lätt att lära, men ändå kraftfull. TRE® kan ses som ett verktyg för självhjälp. Tanken är att TRE® kan hjälpa människor som inte har tillgång till psykoterapi i tredje världen eller som du kan använda hemma. Viktigt att tillägga är att TRE® inte kan ersätta psykoterapi vid svårare psykiatriska tillstånd. Metoden är ett bra komplement i terapi.

Bra att veta
Cirkeln startar den 5 september och erbjuder 7 tillfällen. Cirkeln arrangeras i samarbete med Studio Ting i Varekil (Ringserödsvägen 2, G:a Tingshuset mittemot ICA-butiken.


Anmälningsinformation
Föranmälan sker direkt till Studio Ting via e-post drama@helenaulinder.se eller på telefon 0704-128110.

Investering/pris
7 veckors kurs kostar 1050 kronor, eller så köper du ett klippkort för 5 tillfällen för 800 kronor.

För anmälan eller mer information kontakta Studio Ting:

Vänligen kontakta via e-post drama@helenaulinder.se eller på telefon 0704-128110.