Lättläst version saknas
Tillbaka

Annie Pettersson får Lysekils kulturstipendium 2021

Annie sitter i sin rosa soffa och ler. 

Vem är Annie? 

―De flesta vet säkert vem jag är här i Lysekil, men för er andra så är jag en verksamhetsutvecklare som arbetat fem år för Studieförbundet Vuxenskolan Väst. Jag har varit cirkelledare i 12-13 år någonting, säger Annie. Jag är också aktiv i FUB och är bland annat ordförande i fotoklubben och  hemslöjdsföreningen. Jag är en aktiv, smått hysterisk föreningsmänniska. Jag är den som säger Jajemän! och Absolut! Om någon frågar om jag vill vara med. 

Vad brinner du för? 

Tveklöst funktionsrätt...och hantverk...och kultur, säger Annie eftertänksamt, men det märks att hon vill säga fler saker. 

Varför sökte du?

―Jag har fått många pris tidigare men inte just kulturstipendium. Prisets ska gå till egen utvecklingEftersom jag lägger ner otroligt mycket ideell tid så kände jag att jag gärna ville utveckla mig själv. Jag ville lära mig mer, bli en bättre teaterledare. Jag ville så gärna göra ett studiebesök på Moomsteatern i Malmö för att se hur en riktigt etablerad teatergrupp arbetar med funkis.

Hur glad blev du?

―Jag blev jätteglad, Hon ringde, utbildningsnämndens ordförande Monica AnderssonJag sa OUUIIIIIJag trodde hon ville starta en cirkel, men hon ville ge mig ett pris. Hon kunde tänka sig att kanske starta en studiecirkel längre fram. 

Utbildningsnämndens motivering: 

"Annies många och helhjärtade engagemang med teatergruppen Goa Gänget har gett mycket glädje till så många. För oss var det ett enkelt beslut att tilldela stipendiet till Annie. Vi hoppas att stipendiet nu möjliggör en studieresa till Moomsteatern i Malmö och deltagande i kurser i såväl Takk (tecken som stöd) som gitarrspel."

Gå till nyhet på Lysekils kommuns hemsida

Vad ska du använda pengarna till: 

―Jag ska använda dem till en Studieresa och studiecirklar i TAKK och gitarr. Om det blir något över vill jag ha hit en som kan läras oss, Goa Gänget, bas/elgitarr tillsammans.

Goa gänget är en teatergrupp med funktionsvarierade på ca 25 personer som brukar träffas varje måndag och träna teater. Vi är bokningsbara för en billig peng. Vi vill gärna spela för vem som helst. Kontakta turneledaren, mig Annie. Det bästa de vet är att få åka på turne. När vi hyr en liten buss och få vara lediga från jobbet, äta lunch på hamburgerrestaurang. Vi brukar rösta om var vi ska äta. På hemvägen firar vi med Yoghurt och kexchoklad. Det har blivit en tradition. Man blir ju lite hungrig av att sjunga och spela teater. Vi gör musikföreställningar med dans och teckenspråk. Vi berättar en historia.