Lättläst version saknas
Tillbaka

BACKSTAGE Orust

Syntolkning bild: Karta med  en cirkel med logotype som har texten Backstage Orust och i mitten av cirkeln står en höna.

Ett kulturfyrverkeri på nordöstra Orust. Under sista helgen i augusti bjuds besökare på ett smörgåsbord av händelser för alla sinnen.

BACKSTAGE Orust lyfter fram det kreativa Orust. Under två dagar, 28 – 29 augusti, får ni ta del av ett pärlband av aktörer i ett fyrverkeri av händelser utmed en slinga på nordöstra Orust. Där finns det ett myller av verksamhet i ett spännande naturskönt landskap med hav, sjöar, skogar och betesmarker. Med BACKSTAGE Orust vill vi samla, manifestera och låta besökare upptäcka rikedomen på nordöstra Orust. Det är här det händer!

Lördagen den 28:e augusti klockan 13.00 går startskottet för det årligt återkommande eventet. Vi börjar med en pampig invigning på Återbruket i Vräland. Bland annat bjuder A Bunda, ett av Sveriges och Europas största, äldsta och livligaste sambagrupper, på hetsiga karnevalsrytmer och livsbejakande dansnummer.

Under lördagen och söndagen kan ni besöka många olika aktörer. Platserna är utmärkta på en karta över området. På BACKDROP möts åtta Orustbaserade samtidskonstnärer under Hamnmagasinets tak i Slussen för en exklusiv utställning. Besök Lillgården och ta del av musik och teater eller prova att dreja. På ”Andra sidan” vid Höggeröd vatten kan du uppleva musik, poesi, spoken word och en liten gårdsmarknad. I Utsikten Ekoby blir det konst, en fin familjeföreställning, musik och en guidad tur genom Skogsträdgården Ravinen. I Karins hus i Henån har Studieförbundet Vuxenskolan mini-mässan Nyfiken på! och unboxing av utställningen Skagerraks kapare. Det här är bara ett axplock av allt som sker.

På söndag 29:e augusti kommer en jublande avslutning att gå av stapeln i Utsikten ekoby vid Grindsbyvattnet. Duon CBL, Carbon Based Lifeforms, ger en magisk elektronisk, spejsad upplevelse i Skogsträdgården när mörkret faller, som sista programpunkt med start klockan 20.00.

Varmt välkomna! Det mesta är gratis och flera programpunkter passar för hela familjen. För utförligt program och KARTA besök www.spotlightorust.se/handelser/

 

  • BACKSTAGE Orust är ett av flera initiativ inom spotlightORUST, som verkar för utveckling av östra Orust och förbättrar förutsättningarna för ett rikt kulturliv i området.
  • Ett projekt finansierat av Västra Götalandsregionen pågår.
  • Alltihop sker i samverkan eller med stöd från flera föreningar och bland andra Orust kommun, Orust sparbank och Studieförbundet Vuxenskolan.