Tillbaka

Berätta om en dag i coronatider

Corona, Covid -19 - Ett nytt virus, det är det som gör att det blir så mycket kring det, för att ingen av oss, ingen i hela världen har haft det här viruset tidigare än 2019.

Pandemi – ”pan demia” - det betyder ”alla människor” – och det är precis så det är; alla – eller i alla fall en väldigt stor andel - människor i en väldigt stor andel av världens länder blir drabbade och det har stora effekter på samhället.

Framtidens historia skrivs nu

Epidemier och sjukdomar har sedan årtusenden format våra samhällen och fört med sig förändringar. Vad kommer att komma ut av Covid-19? – Ja, det vet vi inte, men vi märker vad som händer oss i detta nu – och det som händer nu är framtidens historia. SV Väst vill bidra till en dokumentation av samtiden, vi tror att det kan bli ett mycket spännande material för framtiden. Hjälp oss genom att berätta om hur den lilla elaka rackaren Covid-19 påverkat dig och ditt liv. Berätta det på det sätt, i den form, som passar Dig bäst, så ska vi samla alla inkomna berättelser till en skrift eller i en utställning – vad som passar det inkomna materialet bäst.
– Det är ett viktigt arbete som troligen kommer att locka fram både tårar och skratt. Tack för att du vill dela med dig!

Mia Ekegren


 

Är din dag i ofrivillig isolering eller den ungefär som vanligt?
Är din dag är fylld av oro, saknad, glädje, eller hopp?
Vi vill gärna veta.

Dela med dig av din dag i coronapandemins fotspår. Visa hur du upplever en dag från tidig morgon till sena kvällen. Skriva, sjunga, måla, dansa, filma, fotografera.

Skicka till oss vem du är och ge oss tillåtelse att dela med oss av ditt bidrag. Du kan vara anonym. Efter pandemin presenterar vi allt som skickats in i en utställning. Vi lottar ut priser bland inskickade bidrag.

Skicka in ditt bidrag till vast@sv.se fram till 30 juni.

Lycka till!

Hämta affisch som pdf

Publicerad av Ammii Asplund 2020 05 19