Lättläst version saknas
Tillbaka

Indiskt gästspel med två unga folkmusiker från Bangalore

Indiskt gästspel Sangeetha Ravindranath och Arun Sivag är två unga men etablerade artister från Bangalore som är på Sverigebesök under juni månad. SV Väst har fått möjligheten att samverka med artisterna i olika delar av vår verksamhet, bl a som inspiratörer i musikverksamheten, samverkan med SV Västs musikgrupper och offentliga konserter. Vi är väldigt glada för detta! 

Vill du ha ett besök till din föreningen eller vill du vara med på en inspirationsworkshop? Håll utkik efter arrangemang på SV Västs hemsida eller kontakta verksamhetsutvecklare Annika Törnqvist annika.tornqvist@sv.se 

Sangeetha Ravindranath är sångerska och låtskrivare främst känd i Indien för att ha sjungit soundtracket till över 80 indiska filmer. Hon har fördjupat sig i hindustansk klassisk musik och indisk traditionell folkmusik. Sangeetha är grundare till en ideell förening i Bangalore som främjar kvinnliga musiker. Hon turnérar med framträdanden inom genrerna hindustansk klassisk musik, indisk folkmusik och Bollywood-musik.
Här kan du läsa mer om föreningen.

Arun Sivag är slagverkare och social entreprenör. I Indien framträder han med Bollywood-artister och slagverksensembler. Han studerade tidigare världsmusik vid Göteborgs universitet där han etablerade relationen till svenska musiker i olika genrer. Arun har därefter bjudit in ett stort antal svenska band och musiker till Bangalore och arrangerat konserter och workshops med dem. Han har initierat och deltagit i internationella utbytesprogram för konstnärer och varit kulturdiplomat mellan Europa, USA och Sydöstasien. 

 Torsdag 16 juni har ni chans att lyssna på Sangeetha och Arun som uppträder på Lödöse Museum. Läs mer här.