Tillbaka

Bohusfestivalen i Strömstad 15-18 september

Bohusstickningen är värd att hyllas tyckte vi förra våren när vi träffades, Pernille på AngoraGarnet och vi på Studieförbundet Vuxenskolan. Vi startade lite lätt med en idé om workshops, föreläsningar och guidningar i Strömstad. Det slutade med 89 arrangemang på fem dagar och vi nådde nästan 1200 personer.  

Nu i september är det dags för årets festival. Vi tar det lite lugnare tänkte vi, bara 60 arrangemang på fyra dagar. Man kan testa allt från att sticka dubbelstickning till att göra knopar. Virka en bohusruta till att jobba med lera. Tovning i parken på lördagen för barn, stenhuggare i arbete, stickkaféer hela veckan och en stor fin utställning, en hyllning till hantverket. Under söndagen kan man, om man har köpt festivalarmband, få en egen stund med Pernille och få hjälp med sin Bohusstickning.  

Kändisar som kommer till festivalen är Margareta Ovelius som kommer att visa vävning under torsdagens eftermiddag. Margrét Kållberg föreläser om färgning av garn på fredagen efter lunch. Pernille Silfverberg håller två föreläsningar om Bohusstickning.  

Boka här