Tillbaka

Välkommen till Bokmässan 2020 – en fullspäckad bokfest i digitalt format

Bokmässan välkomnar i år publik och författare till Bokmässan Play – ett kostnadsfritt digitalt event för bokälskare i hela Norden. Programmet är uppdelat i en bildningshubb och en litteraturfestival. Fokus ligger på svenska författare.

Eftersom Bokmässan i Göteborg inte kan arrangeras i fysisk form för första gången sedan starten 1985, har Bokmässan på kort tid utvecklat en ny play-tjänst.

  • Fyra dagar
  • Streama 140 digitala studiosamtal, ledda av välkända programledare
  • Ungefär 440 författare, forskare, journalister och sakkunniga

Årets program
Den 25:e augusti presenterades årets program. Hör Annica Andersson, redaktör med inriktning på  skola och bibliotek, Frida Edman, mässansvarig och Oskar Ekström, programchef för Bokmässan, berätta om det innehållsrika och spännande programmet för 2020.
Se presskonferensen här

Programtidningen        
Programtidningen för Bokmässan 2020 innehåller beskrivningar av årets teman LÄS! LÄS! LÄS! och Digital kultur samt Bildningshubben, Litteraturfestivalen.
Hämta den digitalt här

Bildningshubben
24–25 september 
Bokmässans bildningshubb riktar sig i huvudsak till lärare, skolpersonal och bibliotekarier, men också till en samhällsintresserad allmänhet. I programspåren Demokratin, Lärandet och Morgondagen sänder Bildningshubben ett 70-tal studiosamtal som fördjupar sig i samtidens bildningsfrågor och belyser de mest aktuella frågorna för skola och bibliotek. I Bildningshubben ingår också bland annat Lärarscenen, som arrangeras i samarbete med Lärarnas Riksförbund, samt Digital kultur – talkshowstudion. Mer om Bildningshubben

Litteraturfestivalen
26–27 september 
Bokmässans litteraturfestival består av sex programspår: Crimetime, Hjärnan, Samtiden, Idéerna, Livet och Litterär salong, och bjuder på unika författarintervjuer och kurerade samtal om allt från höglitterär prosa till samtidsfrågor, populärvetenskap, biografier, feelgood och deckare. Här möts stora berättare, grävande journalister, forskare och politiska debattörer. Plus en internationell bonus: intervjuer inspelade i New York, med bland andra Jacqueline Woodson och Ben Lerner.
Mer om Litteraturfestivalen

Fler länkar
Läs mer på Bokmässans hemsida
Så funkar Bokmässan Play

 

 

Publicerad av  Therese Johansson Kläth 2020-08-31