Tillbaka

Digital klimatfestival

Vi vill bjuda in dig till en mini-festival för inspiration och små enkla knep för att på ett roligt sätt ställa om till en mer klimatsnäll vardag. Föreläsningsserien tar upp olika ämnen som hållbart resande med tåg genom Europa, Odla med tekniken hydroponisk odling, Olof Wängborg tar med oss längs med en hållbar vandring genom Bohusleden och vi besöker även Helena på Kosters trädgårdar som berättar om permakultur och ekologiska lösningar i vardagen.  

Kan tågresan vara en del av resan?
Om vi i framtiden inte längre kan flyga och resa som vi tidigare gjort, kan vi då hitta kreativa och roliga lösningar genom att resa med tåg? Måste vi verkligen alltid ha så bråttom och komma fram så snabbt som möjligt, eller kan vi också se vägen dit som en del av resan? Och även du åker på en jobbresa, vet du väl att tåget också är rustat med allt du behöver för att göra ditt jobb längs med vägen så smidig som möjligt?

Finns det roliga upplevelser i närheten av hemmet?
Planerar du en “hemester” i närområdet? Varför inte utforska skogarna i västsverige? Låt oss följa med projektledaren Olof längs med Bohusledens stigar och vindskydd.

Odla hemma istället för att resa bort.
Eller varför inte stanna hemma under semestern och inspireras av permakulturens teknik i trädgården och i vardagen?  Tänk att få odla dina tomater i trädgården som du vet är helt klimatsnälla? Är du nyfiken på att odla på ett helt nytt sätt? Missa då inte föreläsningen med Niklas som delar med sig om sin kunskap med hydroponsik odling!

Alla föreläsningar kommer att sändas digitalt via plattformen Zoom. Det är helt kostnadsfritt att delta i föreläsningarna. Du behöver föranmäla dig och du kommer att få en länk utskickad där du enkelt kan logga in i föreläsningsrummet.  

Föreläsningslista: 

25 maj 19:00-20:00 – Hydroponisk odling, hur funkar det? Anmäl dig här

26 maj 19:00-20:00 - Hållbar vandring längs med Bohusleden Anmäl dig här

27 maj 19:00-20:00 Kosters trädgårdarpermakultur och ekologiska lösningar i vardagen. Anmäl dig här

28 maj 19:00-20:00 - Hållbart resande med tåg genom Europa, hur fungerar det egentligen? Anmäl dig här

permakultur

 

Publicerad av Ammii Asplund 2020 05 18