Tillbaka

Digitalt café för seniorer

Syntolkning: Glad kvinna som sitter med sin kaffekopp vid en dator och skrattar.

Studieförbundet Vuxenskolan Väst har i samarbete med SPF Stenungsundsbygden haft fysiska måndagscaféer i Stenungsund, som har blivit en fin mötesplats för många seniorer.

När träffarna på grund av pandemin blev inställda så bestämde vi, tillsammans med SPF Seniorerna Stenungsundsbygden i samarbete med Stenungsunds kommun, PRO Stenungsund och ABF,  att prova på digitalt. Vi slog på stort och körde LIVE med hemliga gäster, säger Ann-Marie Myllykangas, verksamhetsutvecklare SV Väst.

Gästerna har anknytning till Stenungsund och det kan handla om musik, hälsa, lokalhistoria med mera. SPF Seniorerna Stenungsundsbygden och PRO Stenungsund har givetvis också varit med och påverkat utbudet av gäster. Under träffarna informerar även biblioteket om sina olika tjänster som de kan erbjuda i dessa tider.

Första caféet har haft premiär!

Vi genomförde vårt första café den 8 februari och då hade vi Håkan Olsson som gäst. Han är en känd lokal profil som medverkat i många revyer och spelat i flera band. Han skriver också musik och bland annat sjöng och spelade han en låt som hette Det skiter jag i, som är helt nyskriven med anknytning till den samhällskris som vi är i. Det var ca 30 besökare digitalt och även ett äldreboende var med. Det kändes lyckat, så vi hoppas att det blir fortsatt intresse för denna mötesform bland seniorerna! 

Är du intresserad av att delta? Se här!