Tillbaka

Digitalt språkcafé kring filmerna Lita på Sverige

Vi har riggat ett regionalt digitalt språkcafé där vi bjuder in deltagare från hela SV Väst. Dessa hålls på måndagar mellan 17.30-18.30 via ZOOM! Vi kör igång redan 4:e januari.
Anmälan

Träffarna baseras på filmerna Lita på Sverige och till varje träff bjuds det in en inspiratör som förstärker det tema som tas upp. Välkommen.

Är du intresserad? Då har vi en grupp på Facebook som heter Träna Svenska.
Hitta den här: https://www.facebook.com/groups/tranadinsvenska

Vi har filmvisningar i Facebook-gruppen Träna Svenska varje månad som följs upp av livesändningar och chatt med deltagarna. Detta är ett nationellt forum men väldigt många av deltagarna bor i SV Västs område. Kalle Cederblad som startade forumet 2015 arbetar som SFI-lärare i Göteborg. Deltagarna är asylsökande eller i etablering. 

Se filmerna här

Fler avsnitt på gång

I dagsläget pågår klippning av ytterligare två filmer: en på temat civilsamhället och en på temat funktionsrätt!


Faktaruta: 

Lita på Sverige Nationellt 
Lita på Sverige är ett filmprojekt som har fallit väldigt väl ut nationellt och vid årsskiftet tar förbundet över driften av filmer och Lita-på-Sverige-materialet.  

Den 5:e november gick startskottet för den första nationella spridningskampanjen. Då medverkade Marielle Peterson, som är verksamhetsutvecklare i SV Väst och projektansvarig för filmproduktionen, vid en nationell integrationskonferens och berättade om filmprojektet för andra verksamhetsutvecklare i Studieförbundet Vuxenskolan. Efter årsskiftet kommer materialet och filmerna lanseras via en nationellt samordnad FB-kampanj.