Lättläst version saknas
Tillbaka

Det nya normalt är digitalt

Syntolkning bild: Ett fat fyllt med hemgjorda chokladbollar står på ett bord.

Digitala möten digital har blivit en del av det nya normala under år 2020. Hos oss På SV Väst har vi anammat det till vår after work.

SV Väst träffades 6 maj och lyssnade på god musik och hade frågesport. Vi mumsade även i oss en ansenlig mängd fairtrade chokladbollar. Årets fairtarde challenge var att baka 100.000 chokladbollar för alla barns rätt att gå i skolan. Läs mer om det här.

imagejyjxq.png
Syntolkning bild: Foto på digital after work med personal uppkopplade i teams SV Väst

264 fairtrade chokladbollar

Kakaon som vi konsumerar mest i Sverige kommer från Västrafrika, här arbetar närmare 1,6 miljoner barn på kakaoodlingarna. Det är också här där barnarbete är vanligt Fairtrade kan göra mest nytta för barnen och deras familjer. Orsaken till barnarbete är framför allt föräldrarnas låga inkomster. Fairtrade har motverkat barnarbete i över 30 år och med deras minimipris på kakao får familjerna en tryggare ekonomi och fler barn kan gå i skolan istället för att arbeta.

Vi på SV Väst står för arbetet att eliminera barnarbete för gott – fika Fairtrade!

Jenna Wennberg
Verksamhetsutvecklare SV Väst


Fakta om barnarbete och kakao från Fairtrade 

Sju av tio svenskar skulle avstå från att köpa choklad om de visste att barnarbete låg bakom, visar en ny Sifo-undersökning. Nu ökar risken för barnarbete inom kakaobranschen till följd av vårens kraftiga prisras på kakao i Elfenbenskusten. Läs mer på Fairtades hemsida