Lättläst version saknas
Tillbaka

Fairtradefika

Under Fairtrade Challenge kommer vi i Åmål att bjuda på Fairtradefika under torsdag-fredag 9-10:e maj, berättar Lena Hesselroth verksamhetsutvecklare på expeditionen i Åmål.

Detta är ett evenemang där SV deltar varje år. Vi bjuder på Fairtrade kaffe och choklad. I Åmål är evenemanget öppet för allmänheten. Lena berättar vidare om vikten av att välja Fairtrade-märkta produkter och att på så vis skapa möjligheter till förändring. Man bidrar till att odlare och anställda, med egen kraft, kan förbättra sina arbets- och levnadsvillkor.  Vid försäljningen av råvaran får odlarna en Fairtrade-premie. Den används till investeringar i lokalsamhälle och verksamhet, till exempel i hälsovård, utbildning, infrastruktur och  förbättringar inom produktionen. Besluten för hur premien ska användas tas gemensamt av odlarna. 

Skapades för att motverka fattigdom.

Fairtrade är en oberoende certifiering med uttalat mål att motverka fattigdom och stärka människors inflytande och handlingskraftFairtrades vision är en världshandel med rättvisa villkor, där producenter i länder med utbredd fattigdom har möjlighet att skapa sig en trygg och hållbar tillvaro, utvecklas och bestämma över sin egen framtid. Detta vill vi i SV stödja genom att servera Fairtrade kaffe i vår verksamhet!

Fairtrade och EU - Val och kval den 11:e maj på Hav och Land i Hunnebostrand.

Jenna Wennberg, verksamhetsutvecklare i Sotenäs passar på att stötta dig som vill förtidsrösta samtidigt som hon bjuder på fairtradefika.
-Alla kanske inte kan rösta dagen då det är dags och känner sig osäker på hur förtidsröstning går till, säger Jenna. Därför passar vi på att finnas till hands i tekniken och hjälper till att svara på eventuella frågor. För den som bara vill få en varm och rättvis kopp kaffe och lyssna eller delta i samtal med andra går naturligtvis det också bra, skrattar hon. Fika är ju gott!
https://www.sv.se/avdelningar/sv-vast/kurser/fairtrade-fika-och-eu-val-65173/

Här är några bra länkar där du kan hitta information:
Om EU och parlamentet
Valmyndighetens hemsida
Valkompass SVT

Välkomna!

Vi bjuder på fairtradefika på flera orter se här
Läs mer om Fairtrade Challange här

Lena Hesselroth och Jenna Wennberg