Lättläst version saknas
Tillbaka

Fredagshäng i Lysekil

Syntolkning bild: på bilden ser du Kricke Andersson, Susanne Stahrberg, Jocke Grundberg, Erik Pettersson, Mats-Erik Karlsson och Emelie Ödman runt ett bord när de spelar ett tärningsspel.

Nu när restriktionerna är släppta och vi får träffas igen var behovet stort bland medlemmarna i FUB i Lysekil. De har fått träffas på jobbet, på boendet och på måndagarna med Goa Gänget, men träffas och göra vad man vill eller med andra har de längtat efter.  

Vi startade upp Fredagshänget

Inbjudan gick ut och på första träffen kom 12 personer. Vi tog in en hjälpledare som heter Susanne och vi skaffade lite god fika. Vi erbjöd även skjuts dit, för det var direkt efter jobbet och gå dit hade tagit halva eftermiddagen. Speciellt om man måste stanna och räkna lastbilar på vägen dit.  

Vad ska vi hitta på?

Först sätter vi oss i den stora gröna soffan nere på 59:an och pratar om vad vi vill göra under eftermiddagen. Vi bestämmer ihop vilka aktiviteter vi ska göra. Ibland väljer de att vi ska dansa och öva på våra koreografier, ibland väljer de att vi ska spela Fia eller Yatzy eller se på film. Efter en timme drygt är det dags för fika, då pratar vi. Vi har pratat om att vara vänner, att ha en tjej eller kille och att man inte bestämmer över sin partner. Vi har också pratat om att flytta till gruppboende eller om problem på daglig verksamhet.

Vi brukar avsluta med teckenspråkskola eller musikquiz. Vi kommer även att lägga in lite språkövningar och läsning.  

Under vår, höst och vinter träffas vi alla fredagar och hänger tillsammans på 59:an i Lysekil.

Annie Pettersson, verksamhetsutvecklare SV Väst