Tillbaka

Hållbara tillsammans

Studieförbundet Vuxenskolan presenterar tillsammans med Spilloteket  studiematerialet Hållbara tillsammans, en studiecirkel om hållbar livsstil.

Världen har vänts upp och ner och gränser har stängts, hela nationer tvingas hålla sig inne och rutinerna i våra livsmönster har tvingats förändras drastiskt och snabbt. Vi har bunkrat och flera av oss har för första gången fått uppleva att hyllorna i butikerna gapar tomma och att varor tar slut.  

Bryta mönster är kanske något bra?

Trots denna omvälvande förändring tycks många av oss sakta ner tempot, göra mindre och få känna av att dygnet faktiskt har 24 timmar. Det är när vi kliver ur våra rutiner och vanor som vi faktiskt kan se hur de egentligen ser ut. Men vet vi verkligen vad våra vanor har för påverkan på klimatet och på den här planeten som vi bor på? Det kanske är nu vi ska diskutera och reflektera över det. Nu när vi inte kan resa som vanligt, inte konsumera eller umgås på det sätt som vi brukar att göra.  

Tillsammans med vänner eller familj

Låt oss presentera studiematerialet Hållbara tillsammans, en studiecirkel för en hållbar livsstil.

Materialet är vänder sig till både föreningar och till privatpersoner. Temat för de olika träffarna är t ex. resor, konsumtion och mat. Studiecirkeln och materialet ligger redo för dig som vill sätta igång och bli mer medveten och vill veta hur du kan göra enkla förändringar för att ställa om till en mer hållbar livsstil. Detta går utmärkt att göra digitalt och ni kan sätta igång redan nu!

Du hittar mer information om materialet och hur Ni kommer igång på www.spilloteket.se/studiecirklar 

Missa inte!
Vi erbjuder en introduktion i materialet via webb onsdag 22 april kl 18:00-19:00.
Hitta arrangemanget på Facebook härIntroduktionen sker via Skype här  https://meet.lync.com/vuxenskolan-sv/jennie.muller/C5J0W90K

Att tänka på: Innan du ansluter till mötet behöver du ha laddat ner appen Skype.
Logga gärna in tio minuter innan vi startar så vi vet att tekniken funkar som den ska.

Kontakta oss gärna på 010-33 00 900 eller vast@sv.se om du har frågor.

Jennie Müller, verksamhetsutvecklare

 

Publicerad av  Therese Johansson Kläth 2020 04 15