Tillbaka

Hållbarhetsvecka i Vänersborg

Syntolkning bild: Armar som kramar runt ett träd

Lördag 16 oktober-söndag 24 oktober är det hållbarhetsvecka och huvudtemat är Agenda 2030 med fokus på social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet.

Syftet är att visa upp allt fint hållbarhetsarbete som sker i Vänersborgs kommun, såväl kommunens verksamheter som i näringsliv och civilsamhälle. Veckan fylls med aktiviteter, föreläsningar, utställningar med mera som är kopplat till hållbarhet, på olika platser i kommunen.

Återbruka mera, vi kan Inspirera!

Studieförbundet Vuxenskolan Väst och Västra Vi Unga är naturligtvis med på detta och vi kommer bland annat att hålla till i våra egna lokaler på Hantverkshuset, Restad Gård. Tisdag 19 oktober kl. 16-19 och torsdag 21 oktober kl. 16-19 kan du  få tips på hur du återanvänder saker från hemmet som du annars kanske tänkt kasta. Prova på att skapa väskor av kaffepåsar och ljuslyktor av glasflaskor och burkar.

Veckan startar på Nuntorp

Västra Vi Unga deltar på invigning av Hållbarhetsveckan som sker på Nuntorp Gård lördag 16 oktober. Där blir det invigningstal, matmässa, utställningar och aktiviteter av olika slag. Lördag 23 oktober blir det öppet hus på Folkets Hus i Vänersborg med aktiviteter, föreläsningar och utställningar. Kom och träffa Therese Przybyla och Lena Bark som arbetar som verksamhetsutveckalre hos SV Väst och Faraah Mohamud och Ebba Jacobsson, verksamhetsutvecklare hos Västra Vi Unga. 

Hållbarhetsveckan avslutas med FN-dagen söndag 24 oktober.

Vi hoppas självklart få många besökare under dessa dagar så att vi både kan inspirera och informera om våra verksamheter. 

Mer information om Hållbarhetsveckan kan bland annat läsa på Vänersborgs hemsida