Tillbaka

Internationella kvinnodagen 8 mars 2021

Årets tema - Hörs din röst? 

Det är 100 år sedan kvinnor fick rösta i riksdagen för första gången men hörs allas röster idag? 

Vi vill belysa vikten av ett arbete för jämlikhet och jämställdhet. Vi vill också visa den ojämställdhet och den problematik som finns i samhällets alla delar idag men också visa på positiva effekter av just ett jämställdhets- och jämlikhetsarbete.
 
Välkommen till livesändningar 8 mars, du ser programmet och mer information nedan. Innan dess har du möjlighet att titta på utställning 100 år av kvinnlig rösträtt.

Utställning - Rösträtt 100år  

Digitala föreläsningar:

Enheten mot våld i nära relation
Magda Augustsson
kl. 12:00
Enheten mot våld i nära relation arbetar dagligen med personer som utsätts för våld i hemmet. Magda Augustsson är en av kuratorerna och hon möter många kvinnor med egna berättelser om våldet i sitt dagliga arbete.

Modet att vilja och våga förändra
Linnéa Claesson
kl. 18:00
Linnea Claeson är en prisbelönt aktivist, talare och före detta handbollsproffs. Hon har hela sitt liv engagerat sig för mänskliga rättigheter. Hon kommer prata om mod att vilja och våga förändra och om hur det är att vara en stark röst idag.

Internationella kvinnodagen 2021 sänds digitalt via zoom:
Zoom ID: 898 3025 8615
Passcode: 649789

Du kan följa eventet på sociala medier  

Facebookhttps://www.facebook.com/events/432801954735300
Instagram: https://www.instagram.com/8mars2021/  

Arrangeras av: 
Integrationsforum och Antidiskrimineringsbyrån Trollhättan, Studieförbundet Vuxenskolan, Vi Unga, Centerpartiet, Svenska kyrkan, SSU, Trollhättans Riksteaterförening, Folkets Hus Kulturhuset Trollhättan, Vänsterpartiet, Kvinnojouren Duvan, Brottsofferjouren Fyrbodal, Tjejjouren Eva, S-kvinnor, LO, Trollhättans Stad, Kronan Kulturhus, Support group network och Studiefrämjandet. 

 

Sticka din egen mössa till Internationella Kvinnodagen!

 

mössa med två rapporter.jpg
Syntolkning bild: Mössa som stickas i regnbågsfärger och svart ligger på ett köksbord. På bordet står också en kopp med kaffe.

Välkomna att hämta ett mönster som du kan använda till en mössa, men det är bara fantasin som sätter gränser. Det går absolut lika bra till ett broderi eller till en pärlplatta. Kanske inspirerar det till en tavla eller nya mönster.

Mönstret hittar du här