Lättläst version saknas
Tillbaka

Internationella Kvinnodagen 2022

Internationella kvinnodagen i Trollhättan 8 mars 2022

En ny idé om hur vi ville uppmärksamma kvinnodagen föddes

— Efter flera månaders planerande så stod jag där tillsammans med Nora Emanuelsson och Elin Nilsson från Antidiskrimineringsbyrån i Trollhättan, i den öde nedlagda Åhlenslokalen säger Therese Przybyla, verksamhetsutvecklare i Trollhättan och Vänersborg. Det var Elins initiativ att göra Internationella kvinnodagen till en tillställning med festivalkänsla. Tanken var ny för oss och när jag fick frågan att sitta med i den lilla gruppen, som vi internt kallar den, sa jag ja fast jag inte riktigt visste vad som förväntades av mig.  

Över all förväntan

Lokalen var enorm och budgeten låg, men tillsammans med gemensamma krafter lyckades vi ändå skapa en trevlig atmosfär. Klockan 15.00 öppnades dörrarna och redan från start började lokalen fyllas med besökare, det överträffade alla våra förväntningar, redan den första timmen hade över 400 personer besökt lokalen.  

Både kultur och smaker för alla sinnen

Bland de 20-tal utställare som fanns på plats var variationen stor, man kunde besöka alltifrån en bröstcancerförening med arabisk tolk, köpa somalisk mat, besöka fotoutställning och ta del av barns teckningar om jämställdhet från skolor i området. Vi hade också ordnat fina priser från flera butiker som gick till vinnaren av tipspromenaden i stan och till det lotteri vi hade, där överskottet gick till Kvinnojouren Duvan.

Foto: Årets kvinnliga företagare  Sevim Gurdal Ttela

Fantastiska framträdanden och utnämning

Scenen bjöd på politikersamtal om att vara kvinna i politiken, underhållning från Magnus Åbergsgymnasiets estetelever & Daut  Aljvaz från Idol 2021 och Malin Persson, flottiljchef på Sotenäs, pratade om hur det är att arbeta i en mansdominerad värld. Kvällen avslutades med kröningen av Årets kvinnliga företagare som överlycklig tog emot blommor och diplom, och avtackning av de eldsjälar som drivit igenom denna idé. Trötta, glada och med ömma fötter var vi otroligt nöjda med dagens resultat, glada utställare och ca 1300 besökare, det var långt över våra förväntningar.