Tillbaka

Internationella kvinnodagen

Våren är på ingång och med det nalkas även internationella kvinnodagen.  Hur tänker du uppmärksamma denna dag?
Ett sätt att göra det på är tillsammans med oss på Folkets Hus i Trollhättan där det blandas fantastiska föredrag, teater och musikföreställningar. Vi kallar dagen för Bättre än du trorI samarbete mellan ett dussintal olika föreningar och organisationer är SV med som medarrangör. 

Kl. 12:30 Dörrarna öppnas

Kl. 13:00 Inledning av kommunalråd Monica Hansson

Kl. 13:10 ”Gubbar, det är en tjej som dömer” - Ett föredrag av FIFA- domaren Pernilla Larsson som kommer att prata om hur det är att vara kvinnlig domare på elitnivå i en mansdominerad värld och mer därtill.  

Kl. 13:55 och  kl. 15:15 ”Earth music och pausunderhållning” - av artisten GAEYA ackompanjerad av musikkonstnären Anders Rane.  GAEYA är en artist med stort fokus på hållbarhet och naturen. Det kommer blandas egenskriven musik med kända toner med den nordiska mystiken som trollbinder och förför.  Gaeya som till vardags heter Sandra arbetar som verksamhetsutvecklare  hos oss i Trollhättan/Vänersborg 

Kl. 14:30 ”Bryta upp, byta land och komma hem” - ett föredrag av Marina Andersson författare till boken ”Farväl! Välkommen hem. Hon berättar om sin livsresa, som assyrier/syrian från Turkiet som kom till Sverige 1985. Föreläsningen handlar om förluster men också om vinster, hur hon med bara fem års skolbakgrund från sitt hemland började läsa till sjuksköterska och hur hon integrerade sig i svenska samhället.  

Kl. 15:45 "Åh ni fantastiska kvinnor!” - En teaterföreställning av scenkonstnären Ida Görsch ackompanjerad av pianisten Tore Sunesson. En djupdykning gjord för att hitta en lång rad spännande kvinnor som varit agenter, äventyrare, uppfinnare eller kompositörer och betytt mycket för dåtiden men fallit i glömska. Dessa historiska frontfigurer lyfts nu fram i en musikalisk föreställning med toner av bland andra Monica Zetterlund, Frank Sinatra och Sveriges första kvinnliga domkyrkoorganist Elfrida Andrée. 

Kl. 16:30 Tackar och avslutar dagen.

Under dagen kommer ni kunna prata med representanter från SV samt från vår ungdomsorganisation VI Unga.  

Dörrarna öppnas till detta gratisevent kl. 12.30 där det även bjuds på tilltugg från Syriska huset, Mötesplats för kvinnor, Shabelle och Starka kvinnor.  

Missa inte denna inspirerande dag! Mer information finns här 

Varmt välkommen!


Är du intresserad av fler evenemang på Internationella kvinnodagen kan vi rekommendera.

No more fucks to give - live med Mia Skäringer

 

Publicerad av Ammii Asplund 2020 02 17