Tillbaka

Kompetensutveckling

Syntolkning: Staplade kaffemuggar i olika färger.

Att vara cirkelledare eller förtroendevald i en förening, är både ett viktigt engagemang som är grunden i ett rikt civilsamhälle, och ett hedersuppdrag. Vilka förutsättningarna än är för ditt uppdrag som cirkelledare eller funktionär så behöver du känna tydlighet och trygghet i din roll.

Alla behöver kontinuerligt utvecklas i sin pedagogik och metod. Därför ger vi Dig möjligheten till kompetensutveckling tillsammans med andra. Det ger dig möjlighet att utvecklas och få inspiration i din ledarroll. Våra utbildningar vänder sig till dig som ska bli cirkelledare hos Studieförbundet Vuxenskolan för att du ska lära dig om rollen som cirkelledare och till dig som varit cirkelledare ett tag men saknar vår grundutbildning eller som vill utveckla/fördjupa dina kunskaper som cirkelledare, och förstås dig som är förtroendevald i någon av de föreningar vi samarbetar med i SV.

Vi använder vårt material Leda Cirkel, i grund och fördjupningsutbildningarna för cirkelledare.

På grund av läget med pandemin så avvaktar vi lite med att erbjuda fysiska utbildningar för cirkelledare under våren och erbjuder bara digitala utbildningstillfällen som är 1.5 timmar långa. Vid varje tillfälle ges du tillfälle till reflektion och dialog med andra cirkelledare.

Vi använder ZOOM och du kommer få en länk och information om kompetensforum skickat till dig innan tillfället.
Frågor besvaras av Anna Anteryd på anna.anteryd@sv.se eller tel. 0708-55 30 36

Digital Cirkelledarutbildning Grund. Ledaren gör den själv hemma vid sin dator. Utbildningen består av text, bild och video. Det är mycket enkelt, man klickar sig fram sida för sida i sin egen takt.
Du kommer åt utbildningen här

Ledaren för gärna anteckningar kring de reflektions- och samtalsfrågor som dyker upp i utbildningen. Vi följer upp ledarintroduktionen och cirkelledarutbildningen med en:

Digital uppföljningsträff, som tar 1.5 timmar. Vi följer upp de slutreflektionsfrågor som finns i utbildningen och tar upp annat som är nyttigt för rollen som cirkelledare. Vi använder ZOOM och deltagarna kommer få en länk och information om uppföljningsträffen skickat till sig innan tillfället.

Anmäl dig senast en vecka innan till den uppföljningsträff Du vill gå.

April
Tisdag 27 april kl.18.00-19.30. Anmälan HÄR.

Maj
Onsdag 5 maj kl. 9.00 - 10.30 Anmälan HÄR.
Måndag 10 maj kl.14.00-15.30. Anmälan HÄR.
Torsdag 20 maj kl.14.00-15.30. Anmälan HÄR.
onsdag 26 maj kl.9.00-10.30. Anmälan HÄR.

Uppföljningsträffen avslutar Digital Cirkelledarutbildning Grund och efter de båda momenten får du ett intyg på att du är godkänd cirkelledare.

Frågor besvaras av Anna Anteryd på anna.anteryd@sv.se eller tel. 0708-55 30 36

Folkbildningens historia
Under den här träffen lär vi oss mer om folkbildningens historia. När började det och hur har utvecklingen sett ut sedan dess? Innan träffen kommer ni att få en text som ni skall läsa och sedan samtalar vi tillsammans i sann folkbildningsanda. Vi kommer lägga särskilt fokus på en del av följande paradoxer:
Kan folkbildningen stå fri från stat och kommun samtidigt som den uppbär stats- och kommunanslag? Spelar det någon roll? Hur förhåller sig folkbildning som syftar till folkupplysning ”uppifrån” till folkbildning som syftar till emancipation ”underifrån”?
Vi avslutar med en framtidsspaning. Var finns folkbildningen idag? Var kommer folkbildningen behövas i morgon?
Tisdag 11 maj kl.18.00-19.30. Anmälan HÄR. Sista anmälningsdatum senast en vecka innan.
Ledare: Lina Brustad

Ledarintroduktion
SV har även en introduktion på webben som vi vill att alla våra cirkelledare ska genomgå i samråd med sin kontaktperson på SV-avdelningen. Du gör den själv hemma vid din dator. Det är mycket enkelt, du klickar dig fram sida för sida i din egen takt. Den innehåller texter, bilder, filmsnuttar, bildspel, ljudfiler. Totalt tar det cirka 40 minuter att klicka sig igenom hela webbutbildningen.

Gör så här: Gå till sv.se/cirkelledare, under rubriken Ny cirkelledare klicka på Gå introduktionsutbildningen. På sista sidan ska du fylla i ett formulär som verifierar att du har gått utbildningen, och där ska du bla tala om vilken SV avdelning du är ledare i.

Hämta Kompentensutvecklingsfolder som pdf