Tillbaka

Miljökarneval

Kulturcentrum Väst driver ett miljöprojekt för social hållbar utveckling i regi av Röda Hjärtans teater. SV Väst är en av samarbetsparterna som står för den lokala förankringen av projektet på varje ort.

Målet med projektet är att väcka hopp, engagemang och öka kunskapen om hur vi människor bättre kan ta hand om varandra och vår planet. I Lilla Edet anordnades en Miljökarneval på temat lördag 26 september. 

Ett riktigt busväder

-Regnet hängde i luften hela lördagen men vi beslutade att genomföra karnevalen ändå, berättar Annika Törnqvist. Tåget som bestod av 15-20 personer startade vid kommunhuset kl. 12 och tågade sedan norrut genom centrum och stannade till vid torget. På torget fanns musiker från Kulturskolan i Lilla Edet och SV Väst på plats. Tillsammans sjöng och spelades tre sånger. Därefter började det regna ordentligt och karnevalståget upplöstes.  

Om projektet 

Miljöprojektet genomförs i Kungälv, Stenungsund, Lilla Edet och Tjörns kommuner under 2020. Kulturcentrum Västs miljöprojekt har beviljats stöd av Kulturmiljonen via Göteborgsregionens nätverk för kultur- och fritidschefer, samt Västra Götalandsregionen och genomförs i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan Väst. 

Här kan du läsa mer om projektet på Kulturcentrum Västs hemsida.