Tillbaka

Musik på museet

Musik på museet är ett kulturprojekt som syftar till att sprida kultur och bredda deltagandet i ett tillgängligt kulturliv.

Efter pandemin känns det extra angeläget att stärka arrangörsledets förutsättningar samt bidra till att säkra arbetstillfällen i kulturlivet. Efter att ha blivit beviljade stöd från Kulturrådet kommer vi att vid tre tillfällen i höst erbjuda tre konserter på Lödöse museum. Genom att engagera Kulturskolan som förband på konserterna breddar vi deltagandet i kulturen för barn och unga och skapar möten med den professionella kulturen.

Först ut i detta projekt för barn och unga samt som skapar arbetstillfällen för professionella musiker är:

Stinas visor - Medan bäcken brusar

Svängigt, välspelat, varmt och roligt med den lilla viktiga gnuttan av allvar Göteborgsbandet Stinas visor utforskar en egen mix av svensk och irländsk folkmusik, visa och bluegrass. Texterna är både vardagsnära och finstämda och handlar om att vara mitt i livet. Om lycka och sorg, om att försöka vara sig själv och om att bli sams med en dans på köksgolvet.

När: Torsdag 29 september kl. 19:00
Var: Caféet övre plan, Lödöse museum
Hur: Föranmälan här
Entré som betalas på plats: 100 kr


Kommande evenemang

Musik på museet - Mejram

27 oktober
Föranmälan och mer information

Musik på museet - Johan Frendberg

24 november
Föranmälan och mer information

Arrangemanget som är det första av tre är ett samarbete mellan Stödföreningen för Lödöse museum, Lilla Edets kommun, Studieförbundet Vuxenskolan och Lödöse museum med stöd från Kulturrådet.