Lättläst version saknas
Tillbaka

Vill du lära mer inom musik?

Cirklar i Musikproduktion, Sång/vokalgrupp och Gitarrspel startar i Kungälv och Stenungsund! 

Nu startar vi flera olika musikcirklar i Kungälv och Stenungsund för dig som är intresserad av genrer som pop, rock, jazz, blues, country, soul och visa. 

Linnéa Bäckström är SV Västs ledare för samtliga av dessa musikcirklar. Linnéa är 28 år och kommer ursprungligen från Boden i Norrbotten men bor sedan några månader i Kungälv. Hon har en masterexamen i Musikproduktion från Kungliga musikhögskolan i Stockholm och har frilansat som musiker, artist, musikproducent/låtskrivare, körarrangör, sångcoach, showproducent och studiotekniker. 

Vi är glada att ha Linnéa som cirkelledare och vill rekommendera cirklarna till alla som vill förkovra sig inom musik! Cirklarna omfattar 10 tillfällen och startar 24 september i Stenungsund och 25 september i Kungälv. Välkommen med din anmälan. 

Musikproduktion i Logix X Pro 

Vi börjar från grunden i Logic X Pro och går igenom hur man lägger upp ett projekt, ställer in parametrar för tempo och takt och helt enkelt hur man använder programmet. Vi kommer då även gå igenom hur man jobbar med mjukvaruinstrument och ett enklare ljudkort. 

Under cirkelns gång kommer vi även röra oss inom ämnen som: 

  • Ljudmanipulation och audiohantering
  • Tips och trix inom effekter
  • Låtskrivningsprocessen
  • Templates - Upplägg och form
  • Mixning
  • Lättare akustikkunskap
  • Genrekunskap

Stenungsund 68676 anmälan och mer information klicka här
Kungälv 68381 anmälan och mer information klicka här

Sång/vokalgrupp 

Med utgång från CVT (Complete Vocal Technique) handlar denna cirkel om att både lära känna sin röst, utveckla en sund grundteknik, förstärka sin röstidentitet som sångare och att sjunga i grupp. 

Vi kommer röra oss inom främst afrogenres och gå igenom röstanvändningshistorik som är relevant för ens egna utövande. Vi kommer vidare jobba med individens egna uttryck likväl som lyhördhet och samklang när vi utvecklar vårt sound både individuellt och kollektivt. Vi kommer även leka med s k vokala effekter och sätta ihop både showigare sångnummer samt finstämda acapellastycken. 

Här får du som individ chansen att bli en sund, självsäker och skicklig sångare med ditt eget uttryck, samtidigt som du får sällskapet och samspelet som en härlig kör erbjuder! 

Genres: Pop, rock, jazz, blues, country, soul och visa 

Stenungsund 68673 anmälan och mer information klicka här
Kungälv 68375 anmälan och mer information klicka här 

Spela akustisk gitarr – grund 

Denna cirkel är inriktad på grundläggande kunskaper inom gitarrspel på akustisk gitarr. Vi kommer fokusera främst på ackord, strumming och olika plockmönster men även gå igenom musikteoretiska grundkunskaper. Exempelvis ackorduppbyggnader, harmonikkunskap och även lite notläsning. 

Genres: Pop, rock, jazz, country, visa. 

Stenungsund 68674 anmälan och mer information klicka här
Kungälv 68380 anmälan och mer information klicka här 

Annika Törnqvist
Verksamhetsutvecklare