Tillbaka

No Hate Uddevalla 2021

Lördag 16 oktober en helkväll på temat hat. Musikinslag från artister som bl.a Lena-Maria Vendelius, Slim Prince och Per-Ivar. Träffa människor och organisationer som har något att säga när det kommer till kampen mot hatbrott, och lär dig mer om hur också du kan hjälpa till! Hela programmet kommer att sändas online, så du har möjlighet att följa det från din egen soffa. Länk till hemsidan där vi kommer sända är: www.nohateuddevalla.se 

Söndag 17 oktober går i föreläsningens tecken, där vi kommer befinna oss på Bohusläns museum för att lyssna till Marie Hav Lundqvist, Linnea Lindgren och få ta del av en egenskriven föreställning av Uddevalla unga teatersällskap. Allt är gratis, men kom i god tid för att försäkra dig om att du får en plats. Mer information om tider och annat kommer finnas på vår hemsida.


Fakta om No Hate Uddevalla
 

Startades 2019 av Studieförbundet Vuxenskolan Väst och Svenska  kyrkan Uddevalla pastorat efter en resa till Brighton, England där de sedan många år tillbaka har en vecka dedikerad till information och förståelse kring hatbrott. Vi ville samla de goda krafterna och rösterna för att sprida förståelse, respekt och gemenskap i Uddevalla. 

2019 hölls evenemanget på Bohusläns museum och under en heldag fick vi lyssna till musik från Jack Vreeswijk och föreläsningar från bland annat Lasse Alerås och Sara Delshad. Vi hade en Prata hat‑panel och premiärvisning av vår NohateUddevalla film.  

2020 valde vi att satsa på en busskampanj pga restriktionerna som fanns, och under 3 veckor rullade 20 bussar med vårt budskap på sidorna Nu bryter vi tystnaden Uddevalla!

Hitta mer information om No Hate Uddevalla
Hemsida(under uppbyggnad): www.nohateuddevalla.se 
Facebook: www.facebook.com/nohateuddevalla
Instagram: nohateuddevalla