Tillbaka

Nya direktiv för cirkelverksamhet hos SV Väst

Bästa deltagare och ledare i verksamhet hos oss på Studieförbundet Vuxenskolan Väst!

I torsdags, den 29 oktober, gick Folkhälsomyndigheten ut med nya restriktioner och rekommendationer avseende Covid 19 gällande region Västra Götaland.

Vi har med anledning av detta fattat beslutet att pausa i princip all verksamhet i våra egna lokaler. Detta gäller from nu och åtminstone tom den 19 november – förlängning kan komma att ske. 

Vi gör detta för att dels ta vårt ansvar och hjälpa till att minska smittspridning, men också för att minimera risken för våra ledare, deltagare och personal. 

Våra verksamhetsutvecklare kommer att tillsammans med våra ledare försöka komma fram till olika lösningar som passar olika verksamheter.

Går det att genomföra digitalt så ställer vi om

Den verksamhet som går att ställa om till att bli digital ska i första hand göras så. (Vi lär er!) Vi genomför även en hel del verksamhet utomhus. Vi tillåter vissa undantag, ex. få deltagare i stor lokal under kortare tid (där huvudparten av cirkeln sedan genomförs utomhus). – Deltagare i denna verksamhet meddelas separat. 

Bara förbokade besök

Våra expeditioner kommer tillsvidare att hållas stängda och vi tar endast emot förbokade besök. Via mejl och telefon når du oss som vanligt och du är självklart alltid välkommen att höra av dig med dina frågor och tankar! 

Vi följer noggrant Folkhälsomyndighetens uppdateringar och kommer med vidare information så snart förutsättningarna förändras.  

Även om din ordinarie gruppverksamhet pausas så kanske du kan finna glädje i annan verksamhet som Studieförbundet Vuxenskolan erbjuder utomhus eller digitalt. Det finns guidade visningar, kostnadsfria kurser på distans (bl.a. i startaeget och projektledning), digitala föreläsningar om hållbarhet, cirkelledarutbildningar online och mycket annat.
Hitta alternativ på distans här

Behöver du stöd för att ställa om?

Vi erbjuder även digitala kurstillfällen gällande hur en håller goda digitala möten – både pedagogiskt och tekniskt. Ledare och samarbetsorganisationer erbjuds även individuell handledning av vår verksamhetsutvecklare Morgan Söderqvist.
Ring kundtjänst på telefon 010-33 00 900 eller skicka e-post till morgan.soderqvist@sv.se

Vi måste alla hjälpas åt att hålla varandra trygga i den svåra situation som råder. Vi ber om er förståelse för dessa åtgärder och vi ber er att vara rädda om er själva och andra. Håll i och håll ut! 

Bästa hälsningar,
personalen på Studieförbundet Vuxenskolan SV Väst  
genom avdelningschef Mia Ekegren 

Läs mer om Folkhälsomyndighetens rekommendationer 29 oktober 2020