Tillbaka

Pirrande glädje och med viss ringrostighet sammanfattar årets vårmarknad rätt bra!

Årets vårmarknad gick av stapel lördagen den 9 april. Detta för första marknaden sedan pandemin bröt ut, med andra ord första vårmarknad sedan 2019 år.

— Det var med pirrande glädje och med viss ringrostighet som vi började planera denna marknad i början av året. Vi märkte tidigt att det fanns ett uppdämt behov hos våra hantverkare. Efter ett antal samtal summerade jag till 32 utställare. Dessutom hade vi i år en separat textilutställning signerad Mikael Silvernålen Svensson och inte minst så hade vi levande musikunderhållning av Spelevinkarna, från Trollhättan, berättar verksamhetsutveckalre Lena bark, SV Väst.

— Det här blev tionde året som vi genomför en hantverksmarknad vid Restad Gård, så lite rutin har vi hunnit skaffat oss, säger Lena Bark, SV Väst. Med uppehåll både 2020 och 2021 gjorde ändå att vi hade en högre anspänning än normalt. Dagarna före mässan var väldigt intensiva, men oj vad kul och stimulerande det är!

Parallellt med vår hantverksmässa fanns det en hel del andra arrangemang i närområdet. Bland annat en bokmässa vid Vänersborgs Arena och en loppisrunda i Brålanda, vilka båda drar många besökare. Trots denna ”konkurrens” fick vi över 900 besökare till vår mässa. Nära nog rekord, tror jag? 

 Hantverksmässan öppnade kl 10.00 med laddade utställare, laddad textilutställning och inte minst ett laddat våffelcafé. Döm om vår förvåning när inte en enda besökare infann sig när portarna öppnade. Det visade sig dock bara vara lugnet före stormen. Vid 11-tiden fullkomligt exploderade det. Hantverkshuset blev ”knötjockt” på nolltid. Var kom alla ifrån? Våffelcaféet fick helt plötsligt bråda tider och jag fick knappt tid att andas, fortsätter Lena.  

Överlag har jag bara fått positiv feedback, från både besökare och utställare. Till nästa gång skall vi dock försöka förbättra skyltningen inom Restadgård-området. Något som flera besökare efterfrågade. En sak som var extra positivt från årets mässa var underhållningen av Spelevinkarna. Det skall vi försöka behålla till kommande mässor. Flera andra röster från besökarhavet uttryckte att Hantverksmässan har blivit en årlig tradition, vilket jag tycker är oerhört glädjande att höra. Bättre omdöme kan man inte få. 

Sedan fortsatte det på samma intensiva sätt under hela dagen, fram till att vi stängde kl 15.00.