Lättläst version saknas
Tillbaka

Räddningen – så enkelt är det att lösa klimatkrisen

Kan vi göra något åt klimatkrisen?

ETC:s grundare Johan Ehrenberg gör en turné med ett enkelt program för att lösa klimatkrisen – här och nu. För den stora frågan är just varför vi inte gör det vi faktiskt kan göra redan nu. Att vi pratar om allt utom om det som måste lösas. Föredraget Räddningen vill ge oss möjlighet att diskutera och berätta om hur en annan värld på riktigt blir möjlig. Hur vi förändrar diskussionen, stannar upp en sekund och tänker: Vad var det nu egentligen vi skulle vinna? 

En kväll med Räddningen

Det börjar med att Johan Ehrenberg berättar om hur enkelt det är att lösa klimatkrisen om man bara vill. Sedan tittar vi på vårt lokalsamhälle - hur fungerar vår egen ekonomi? Johan Ehrenberg frågar ut lokala politiker. Till slut pratar vi om livets viktigaste, om kultur och mening. 

Äntligen kan uppföljningen fortsätta

Räddningen är en uppföljning på turnén, Hoppet – en jätteresa, som kom att avbrytas på grund av coronapandemin. Räddningen kommer till Kulturhuset Fregatten, Stenungsund 1 juni och till Biografen Folkan, Lysekil 2 juni.
Inträdet är gratis men biljetter måste förbokas.
Förboka din biljett här.

Ladda ner affisch för Lysekil som pdf

Ladda ner affisch för Stenungsund som pdf

Arrangörer Lysekil: Studieförbundet Vuxenskolan Väst och FridaysForFuture Lysekil tillsammans med Naturskyddsföreningen, Miljöpartiet och Vänsterpartiet Lysekil. 

 Arrangörer Stenungsund: Studieförbundet Vuxenskolan Väst tillsammans med Miljöpartiet STO, Vänsterpartiet, Orust Kretsloppsakademi och Naturskyddsföreningen.