Tillbaka

Slussens teatersällskap

Närproducerad teater

I höstas bildades en ny förening på Orust – Slussens teatersällskap. Tanken är att göra närproducerad teater i bl a det gamla hamnmagasinet på Slussen. I november var det premiär för Den starkare – en enaktare av August Strindberg. Det blev 3 föreställningar med efterföljande samtal med publiken. Det var mycket uppskattat hos de totalt 100 personer som kom. Föreställningen kommer att visas på fler ställen under året. Bl a på Bohusläns museum 23/4, anmäl dig här. 

Sommarspel

Men nu planeras ett sommarspel för fullt med lokal förankring. Slussen har haft ett rikt kulturliv i många år så det finns många berättelser att ta del av.

Workshops

I april och maj bjuder teatersällskapet in till workshops i improvisation, sång och dans som en start på arbetet med sommarspelet. Sen blir det repetitioner med siktet inställt på premiär 6 augusti. Alla är välkomna att delta på eller utanför scen. Det finns ju många uppgifter utöver att stå på scen – och för det finns en produktionsgrupp.
Workshops - mer information och anmälan.

Frågor och funderingar?

Du är välkommen att ta kontakt med Silwa Claesson, ordförande i teatersällskapet silwa.claesson@ped.gu.se, Roger Janerfors janerforsroger@gmail.com, initiativtagare och regissör eller Eva Gustafson verksamhetsutvecklare på SV eva.gustafson@sv.se