Tillbaka

Sockerberoende!

15:e september kl. 13:00 - 15:30, SVs lokal i Lilla Edet

En föreläsning om psykisk hälsa som tar avstamp i kostens påverkan på sinnet. Med fokus på socker, sötsug, beroende och hur maten kan lägga grunden till självkänsla, koncentrationsförmåga och empati. Konkreta tips ges på vad du kan göra för att med kostens hjälp minska på stress, minimera risken för utmattning och psykisk ohälsa, och komma bort från sötsug.

Hur påverkas egentligen kroppen och sinnet av maten du äter? Våra matvanor är starkt kopplade till vår psykiska hälsa och kan bidra till stress, utmattning och depression. Många av oss är idag övertygade om att t.ex. socker och skräpmat inte är bra för oss – men varför fortsätter vi ändå att äta det? Vi är alla biokemiskt unika och reagerar därför olika; vad som är helt okej matvanor för en person kan vara förödande för någon annan.

  • Är du ofta för trött för att få något gjort men samtidigt för rastlös för att sitta still?
  • Lider du av humörsvängningar, viktförändringar eller sömnstörningar?
  • Upplever du matthet i kroppen som inte står i proportion till någon fysisk ansträngning?
  • Känner du dig ofta trögtänkt, förvirrad, frustrerad eller stressad?
  • Har du svårt att få saker gjorda?

Den här föreläsningen behandlar socker, sötsug och matberoende och vad som händer i kroppen. Du får också konkreta tips på hur du kan bli fri från sötsug, hur du kan stötta din biokemi om du hamnat i utmattning/depression och du kommer gå därifrån med en större förståelse om hur allt hänger ihop. 

Föreläsaren Susanne Törnqvist är friskvårdsterapeut med stor kunskap om hur kroppen och kosten samverkar. Hon har själv blivit av med sötsug och upplevt stora förändringar i sitt välmående genom äta på ett sätt som balanserar blodsockret. Hon bor i Harplinge utanför Halmstad där hon även jobbar med kraniosakral terapi och massage.

Anmälan och mer information