2023-01-10

SV älskar föreningslivet

Studieförbundet Vuxenskolans idé bygger på det mest grundläggande: den sociala gemenskapen.

Folkbildningen och föreningslivet jobbar genom tusentals frivilliga och engagerade, skapar strukturer och arenor för samtal, bildning och samverkan. Det som syns i den utannonserade verksamheten utgör bara en bråkdel av allt vi i SV gör.


Studieförbundet Vuxenskolans idé bygger på det mest grundläggande: den sociala gemenskapen. Gemenskapen som skapas när människor möts, när människor delar med sig av kunskap, engagemang och erfarenheter. Det är genom mötet med andra som bildningen skapas och tilliten till varandra och till demokratin stärks. Detta gör vi varje dag, över hela landet och inom massor av olika områden.


Att engagera sin i en förening ger möjligheter att möta nya människor, att kunna påverka och att vara med och bidra till en bättre värld. Ideellt engagemang handlar om att människor går ihop och gör saker tillsammans som rör något de brinner för. När vi gör det, då bygger vi tillit, förtroende och gemenskap.

Sverige har ett rikt föreningsliv; här finns en bra bit över 200 000 fantastiska föreningar – många av dem samarbetar med SV och det är vi glada och stolta över. Men vi har plats för ännu fler – det är bara att komma in och prata med oss lokalt – vi finns nära dig.


Livet är ett livslångt lärande. Hos oss i SV kan både du och din förening växa!