Tillbaka

Uddevalla Eco Filmfestival

Den 23-27 november har Uddevalla Eco filmfestival premiär på Bohusläns museum. Fem dagar fyllda med filmer, workshops och andra evenemang som sätter fokus på klimat och miljö, människans påverkan och vad vi som individer kan göra. Festivalen belyser klimatkrisen, men arrangörerna vill att Uddevalla Eco Filmfestival ska bringa hopp om framtiden!

Studieförbundet Vuxenskolan är en av arrangörerna och har bland annat bjudit in Emma Nohrén, ordförande för miljömålsberedningen i Sverige. Emma håller en föreläsning om Agenda 2030 i ett globalt perspektiv söndagen 24 november kl. 13:00-13:45. 

Ett annat mycket uppskattat koncept hos oss på SV är vår bytesgarderob som kommer att vara på plats. Där kan du ta med dig kläder du inte längre använder och byta till något nytt. 
Bytesgarderoben finns på plats lördag 23 november - söndag 24 november. 

Vill du lära dig enkla knep för att lappa och laga dina jeans? Sömmerskan och inspiratören Ulrika Källman finns på plats med sin symaskin  Ta med dig trasiga jeans och inspireras av hur du kan ta vara på det som du redan har, för miljön och för din plånbok.
Lappa och laga dina jeans söndag 24 november mellan kl 12:00-16:00.  

Mer information finns att läsa på Bohusläns museum här

Ladda ner affisch som pdf

Publicerad 2019-11-18 av Ammii Asplund