Tillbaka

Villaägarna i Uddevalla

Jag har förstått att en blir medlem i Villaägarna av olika anledningar, säger Cornelia Friman som sitter sitt första år i den lokala styrelsen i Uddevalla. Opinionsbildning är det första, rådgivning från en bred expertpanel det andra. Sedan finns det en stor mängd medlemmar som är med för alla förmåner och rabatter. Och den sista kategorin är för att få vara med i de lokala aktiviteterna. – Ärligt talat så är det för att få jobba med verksamheten som jag tycker att det är roligt att vara med i styrelsen. 

Villaägarna är en av de organisationer som har nationellt samarbetsavtal med Studieförbundet Vuxenskolan, så att all verksamhet sker tillsammans med SV, det är självklart, poängterar Cornelia. 
Villaägarna i Uddevalla har drygt 1500 medlemmar, endast ett medlemskap per hushåll innebär att det är 1500 hushåll som är anslutna till den lokala föreningen. Men det skulle kunna vara många fler! utbrister Cornelia, som just startat en Facebooksida för lokalföreningen. Villaägarna i Uddevalla på facebook

Vad är det då för aktiviteter som Cornelia pratar om? Under hösten kommer vi bland annat att ha en kurskväll om att skapa julgrupper och andra arrangemang med växter och en scrapbookingkväll med jultema. Fram på vårkanten blir det familjedag och föredrag om höstträdgård. Vi försöker att hitta på saker som passar en blandad målgrupp. Förra veckan hade vi en föreläsning om så kallad prepping, krisberedskap, med en överlevnadsexpert som föreläsare. 
För anmälan och mer information till Julgrupper klicka här 
För anmälan och mer information till Scrapbooking med jultema
 klicka här

Något annat som Cornelia brinner för är Villaägarnas Min Villa, ett verktyg som hjälper husägaren att hålla koll på underhåll och reparationer. 

Det är så lätt att använda! Allt samlat på ett och samma ställe. Vi kommer att erbjuda även allmänheten – alltså inte bara medlemmar – en föreläsning runt detta, framför allt utifrån hur en kan förbereda sig inför köp eller försäljning. Det blir i början av november, sedan kan medlemmarna delta i en workshop för att verkligen komma igång med sin egen underhållsplan med hjälp av Min Villa. Är du inte medlem kan du testa ett demokonto via hemsidan.

SV Väst har flera lokala föreningar av Villaägarna inom upptagningsområdet.  

Länk till Villaägarnas lokalföreningar i region Väst: klicka här

 

Publicerat 20191011 av Ammii Asplund