Pedagogisk utveckling i Mimmis händer

Alla som jobbar med folkbildning hos SV Väst har olika ansvarsområden – att cirkelledare får en bra utbildning till exempel. Från höstterminen 2016 ligger det i Mimmi Kylemarks händer att alla våra cirkelledare kan utvecklas.

Vårt gamla utbildningsprogram I cirkelns mitt (ICM) steg 1 och 2 får ett nytt ansikte från vårterminen 2017. Två utbildningstillfällen blir ett. Introduktionen med alla praktiska detaljer får cirkelledare direkt från sin lokala verksamhetsutvecklare. På cirkelledarnätet kan alla kolla på introduktions- och utbildningsfilmer online. Ta gärna en titt här.

Nytt blir även att cirkelledare får möjlighet att gå på utbildningar för att fördjupa kunskapen, som t.ex. ”grupp-processer” eller ”konflikthantering”. Mimmi och cirkelledarutbildarna kommer att erbjuda olika utbildningar och cirkelledare kan välja de som är intressant för just hen. -Det är svårt att veta redan nu, vilka utbildningar vi kommer att erbjuda, säger Mimmi. Erbjudandet styrs av vad som finns för behov.
Mimmi själv antar den nya utmaningen gladligen och tycker det hela är jätteroligt. Eftersom hon är utbildad lärare i engelska och svenska passar det nya uppdraget henne perfekt. Dessutom har hon varit pedagogisk utvecklare på Bibliotekshögskolan. På så sätt känner hon sig trygg i sin nya roll och är glad att få använda sin kompetens.

Nu under hösten har Studiförbundet Vuxenskolan Väst planerat tre I Cirkelns Mitt, steg 1:

08 oktober i Uddevalla
22 oktober i Åmål
12 november i Orust

Klick på respektive ort för att se inbjudan och närmare information.

Det kommer även att anordnas några steg 2, datum kommer inom kort.