Lättläst version saknas

Integration i föreningslivet

- Ny studiecirkel om integration i föreningslivet!

 

Kan din förening bli bättre på att arbeta med inkludering av flyktingar och invandrare i er verksamhet? Tycker du att det är intressant att ta del av andra föreningars erfarenheter och kunskap? Då kanske du vill vara med i vår nordiska studiecirkel som drar igång till hösten, där föreningar i Nordnorge, Österbotten i Finland och i Västerbottens län lär av varandra om integration i föreningslivet

Under hösten 2018, med start i mitten av september, planerar vi att träffas vid 5 olika tillfällen, varannan vecka, fram till november.

I Sverige planerar vi att genomföra studiecirklar på fyra olika orter: I Bjurholm, Lycksele, Skellefteå och i Umeå.

Vi kommer tillsammans med studiecirklarna i Finland och Norge att arbeta med ett gemensamt studiematerial och med livesändning från tre workshops, där best-practice av integration av invandrare och flyktningar i föreningslivet i våra regioner lyfts fram.

Vi kommer att beröra olika teman t.ex. engagemang/kontakt, inkluderande aktiviteter och styrelsearbete, och framförallt inspireras av olika föreningars integrationsarbete i våra olika länder.

Vi vänder oss till dig som är verksamhetsledare, ordförande eller har en strategisk roll i din förening och som vill lära dig mer, för att i framtiden kunna utveckla din egen förening.

Låter det intressant?

Hör gärna av dig till oss med en intresseanmälan, obs att den inte är bindande.

Intresseanmälan mailas till: vasterbotten@sv.se

För mer information, kontakta projektledare Annika Nordenstam, Föreningen Norden Västerbotten, annika.nordenstam@norden.se

Hoppas att vi ses i höst!