Dans

Innehåll och mål
Att lära sig rätt timing, musikanpassning och få en mer individuell dansstil. Att behärska nya, mer komplexa turer. Att kunna använda armar och hela kroppen för att skapa inlevelse, känsla och attityd i samspel med danspartnern och musiken. I slutet av kursen erbjuds du att delta och dansa på en gemensam dansfest och även att gå ut på dans tillsammans (entréavgifter tillkommer).

Du får öva på att hitta rätt placering och olika sätt att förflytta dig då du lär dig nya turer i olika kombinationer. Förarna får öva på att dansa både i normal takt och i halvtakt. Följarna får lära sig att variera hastigheten i sina snurrar. Alla övar på kickar och andra nya stegvariationer samt musikinlevelse och samspel. Tempot på musiken ökar. Ibland övar vi till lugnare låtar. Från 14 år.

Fokus på lekfullhet (bus) och samspel.

Förkunskaper
Buggkurs 30 timmar och gärna erfarenhet av att ha dansat på uteställen. Du kan grundstegen och vissa stegvariationer, har fasta armar samt för/följer tydligt. Du kan dansa både linjebugg och rundbugg. Du lär dig nya, komplexa turer och övar på att dansa med känsla och inlevelse.

Kursledare
Joakim Mäki Läs mer om dem här!

Anmälan med eller utan partner
• PAR- Skicka in en anmälan per person. Ange gärna vem som är din danspartner i "meddelande".
• SINGEL - Vi ger singelanmälda plats i kursen allt eftersom det blir jämna par, ange i "meddelande" om du vill vara förare, följare eller vilket som. Du dansar samma under hela kursen.

Rabatter*
Medlem i Umeå socialdansförening eller Sporren = 10 %, FAR-patient = 10 %. Volvoanställd, grupp (min 4 pers) eller kursrepetition = 20 %.
* Gäller vid anmälan senast 10 dagar innan kursstart och om det anges vid anmälan. Rabatter går ej kombinera.

Frågor
malin.gruffman@sv.se
072-5954926

Bra att veta

Paus vecka 15 (skärtorsdag) och v 18 (Valborg)
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

I samarbete med Umeå socialdansförening.