Dans

Innehåll och mål
Att lära sig rätt timing, musikanpassning och få en mer individuell dansstil. Att behärska nya, mer komplexa turer. Att kunna använda armar och hela kroppen för att skapa inlevelse, känsla och attityd i samspel med danspartnern och musiken. I slutet av kursen erbjuds du att delta och dansa på en gemensam dansfest och även att gå ut på dans tillsammans (entréavgifter tillkommer).

Du får öva på att hitta rätt placering och olika sätt att förflytta dig då du lär dig nya turer i olika kombinationer. Förarna får öva på att dansa både i normal takt och i halvtakt. Följarna får lära sig att variera hastigheten i sina snurrar. Alla övar på kickar och andra nya stegvariationer samt musikinlevelse och samspel. Tempot på musiken ökar. Ibland övar vi till lugnare låtar. Från 14 år.

Fokus på lekfullhet (bus) och samspel.

Förkunskaper
Buggkurs 30 timmar och gärna erfarenhet av att ha dansat på uteställen. Du kan grundstegen och vissa stegvariationer, har fasta armar samt för/följer tydligt. Du kan dansa både linjebugg och rundbugg. Du lär dig nya, komplexa turer och övar på att dansa med känsla och inlevelse.

Kursledare
Joakim Mäki Läs mer om dem här!

Anmälan med eller utan partner
Paranmälan har förtur!
• PAR- Skicka in en anmälan per person. Ange gärna vem som är din danspartner i "meddelande".
• SINGEL - Om du anmäler dig som ensam förare/följare placeras du i kö tills motsatt dansroll är singelanmäld, detta för att vi ska ha möjlighet att hålla ett jämnt antal förare/följare på kursen. Ange i "meddelande" om du vill vara förare, följare eller vilket som. Du dansar samma under hela kursen.
Oavsett om du anmäler dig i par eller som singel så kommer du få dansa med olika under kursen.

Rabatter*
Medlem i Umeå socialdansförening eller Sporren = 10 %, FAR-patient = 10 %. Volvoanställd, grupp (min 4 pers) eller kursrepetition = 20 %.
* Gäller vid anmälan senast 10 dagar innan kursstart och om det anges vid anmälan. Rabatter går ej kombinera.

Frågor
Anmälan/faktura: umea@sv.se, 090-12 55 85
Innehåll/upplägg: malin.gruffman@sv.se, 072-595 49 26

Bra att veta
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

I samarbete med Umeå socialdansförening.

Gällande Covid - 19
Då vi inte vet hur status ser ut kopplat till Covid-19 under hösten reserverar vi oss för att denna kurs kanske behöver flyttas fram till senare tillfälle eller ställas in. Vi uppdaterar information löpande samt meddelar anmälda deltagare. Har ni frågor om kursinnehåll eller anmälan, kontakta oss gärna. Anmälan är ej bindande om upplägget/förutsättningarna förändras.