Hantverk & konst

En workshop i akvarell där kursledaren hoppas att du vill vara med i att leka med tomrummet, med färg och vatten. Att du vill känna in, ryckas med, ta avstamp, reflektera och njuta av detta levande roliga uttrycksfulla uttryckssätt som överraskar ens själ och en själv hela tiden.

Innehåll
Målsättningen är att utveckla känsla och mod i ditt akvarellmåleri med hjälp av färg.
10.00 Samling, kaffe/te, presentation och introduktion
10.30 - 12.00 Uppvärmning, penselövningar, färgövningar, tips och ticks
Lunch
12.30-15:00 Val av inspirationsmaterial, spänna papper, måleri i smått och stort
15.00- 17.00 Presentation av sitt dagsverke och utvärdering av dagen

Tiderna är ungefärliga, allt beror på gruppen och dess önskemål.

Kursmaterial
Om du har eget material så ta med det du trivs att arbeta med, kursledaren kommer att ta med lite extra papper och färg. Du klarar dig bra med en svart, en grön en blå och en gul akvarellfärg. Om du har möjlighet så köp gärna akvarellfärg av konstnärskvalitet - gärna på tub - men kaka går också bra. Det är lite skillnad på kvaliteér så har du inte provat så köp in åtminstone tre färger av professionell kvalité t.ex. en ockra, en blå och en svart.

Akvarellpapper
Ta med många billiga för laborationer. Därutöver är det alltid roligt att ha några kvalitetspapper i Arches eller Fabriano, 300-640 gram. Ta gärna med andra papper också som kan vara intressant att jämföra med.

Skivor
Ta med två skivor som inte slår sig och som passar det pappersformat som du vill använda.

Penslar
Ta med de penslar du har. Skaffa gärna en större rund pensel nr 8-14 som håller vatten samt en bred modell att väta papper med.

Övrigt som är bra att ha
Klisterremsor, svamp, vattenmugg, palettkoppar till tubfärg och pennor.

Kursledaren
Ann-Marie Bäckström som är bildlärare och bor i Örträsk där hon också driver ett konstnärsresidens. Hon är uppväxt i inlandet med närhet till tallhedar och vatten och blev tidigt intresserad av att teckna, måla och skapa och har sysslat med allt från lantarbete till sömnad. Hennes akvarellmåleri inspireras av djur, natur och människor och konstnärer som hon inspireras av är för att nämna några, Helene Schjerfbeck, Lars Holm och Annette Gustafsson.
Hennes önskan är att måleriet ska ske snabbt, ha lätthet och luft och att valörerna ska återspegla hennes känsla. Ljusa luftiga skimmer, tyngdlöshet med någon slags enkelhet, förmedlad med tunna lager på lager. Med hennes måleri vill hon inte enbart få fram eller tolka ett motiv utan hon önskar även dela ett uttryck där hennes egen känsla, erfarenhet, sorg eller glädje finns med i någon mån.

Bra att veta
Du får kallelse/faktura ca 1 vecka i förväg. Det finns micro och tillgång till att värma mat om du vill ta med, annars finns det matställen i närheten av lokalen.
Har du frågor eller vill ha mer information så ring Åza Westman på 073-0694372.

Välkommen!