Astronomi , introduktion / Frihetsakademin

Astronomi , introduktion / Frihetsakademin

Övrigt

Finns det liv på andra platser än Jorden? Denna fråga har under lång tid gäckat oss människor. Under denna kurs kommer vi att diskutera och lära oss mer om förutsättningar för liv och mycket mer.

Innehåll
Vid fyra föreläsningstillfällen (17 och 31 jan. samt 14 och 28 feb.) kommer vi att beröra grundläggande astronomi, vår planets utveckling mot en livsduglig miljö, undersöka solsystemets eventuella andra platser där liv skulle kunna existera, samt titta närmare på hur astronomer söker efter exoplaneter – planeter runt andra stjärnor än Solen. Vid dessa tillfällen kommer vi även att resa ut i rymden i Umevatoriets planetarium.

Deltagarna kommer också att kunna träffas mellan föreläsningar för att diskutera frågor och litteratur, titta på dokumentärfilmer, fika m.m.

Vi kommer att arrangera en teleskopkväll. Datum för detta kommer vi överens om under kursen. Förslagsvis håller vi det öppet tills vi ser en god väderprognos.

Frågor
Carlos de Rada 072-595 4929 / 090-12 55 85
carlos.derada@sv.se

___________________________________________________________________________________________________________________________

Frihetsakademin är Studieförbundet Vuxenskolans satsning för dig som har slutat jobba. En mötesplats där dina livslånga intressen går hand i hand med kunskap, samhällsengagemang och gemenskap.